Brugsche Rugby Club is West-Vlaams rugbykampioen

De Brugsche Rugby Club won voor de vierde keer het tornooi voorafgaand aan de start van de competitie. © GF
Redactie KW

Traditioneel voor de start van de competitie wordt er zowel bij de heren als de dames een tornooi gespeeld met een deelname van rugbyploegen in West-Vlaanderen. De Brugsche Rugby Club (BRC) won het treffen bij de heren voor de vierde keer. RC Curtrycke mocht de wisselbeker bij de dames mee naar huis nemen.

Het tornooi had dit keer plaats in Roeselare, op het terrein langs de Hoogstraat, waar dus ook de plaatselijke Rugby RSL aan deelnam. De vierde ploeg was RC Beernem. De vier teams ontmoetten elkaar een keer in een wedstrijd van twee keer vijftien minuten.

Nieuwe trainer RC Curtrycke

Brugge won zowel tegen Beernem, Kortrijk als Roeselare en kon zich tot West-Vlaams kampioen kronen, net als Kortrijk bij de dames dat Brugge versloeg. De organisatie heeft volgend jaar in Kortrijk plaats, in 2023 is Brugge aan de beurt.

RC Curtrycke stelde daags voor het tornooi overigens met trots de nieuwe trainer voor het herenteam voor. Het gaat om Anthony Carpentier, zelf rugbyspeler sinds 1982 in onder meer Rijsel, Denemarken en Polen. “Zijn ervaring en passie kan hij nu doorgeven aan de Gents en zal dit samen doen met T2 Bjorn Torsy”, klinkt het.

(ACR/ GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier