Brugsche BC grijpt West-Vlaamse rugbybeker

Op de foto zien we alle deelnemende ploegen. © ACR
Redactie KW

Na de afgelaste editie in 2018 was het opnieuw de beurt aan Rugbyclub Beernem om de beker van West-Vlaanderen rugby te organiseren.

De beker van West-Vlaanderen werd de officiële opening van het nieuwe veld aan sportpark De Barge, tevens de thuishaven van Rugbyclub Beernem. Naast een nieuw veld zijn er ook een kantine en sanitaire voorzieningen. Het bekertornooi werd geopend door gastploeg, Beernem tegen regionaal kampioen Rugbyclub Curtrycke. De andere ploegen waren: de Brugsche Rugby Club, Rugbyclub Waeregem en Rugby RSL uit Roeselare. Er was ook een tornooi voor dames met Rugbyclub Curtrycke Ladies, de Brugsche Rugby Ladies en Rugby RSL Ladies uit Roeselare aangevuld met dames van de Tiegem Tigers.

Een zonnige dag en een prachtige organisatie maakten van het evenement een top editie. In de loop van het tornooi gaven de heren van Waregem ook op en eindigden zij als laatste in het klassement. In de laatste wedstrijd van de dag streden de twee ploegen uit VR2 (Vlaams Regionaal). Het werd een spannende wedstrijd tussen Rugby RSL en RC Beernem, die duidelijk voor eigen publiek wou winnen. Helaas waren het de bezoekers die de bovenhand hadden in de partij. Curtrycke, als promovendus van VR2 naar VR1, leek de enige ploeg te zijn die het Brugge moeilijk kon maken.

Brugsche BC speelde met een mix van spelers uit de eerste ploeg en het development team waardoor niet alles honderd procent verliep. Uiteindelijk won de Brugse ploeg alle andere partijen en nam men zo voor de derde keer in vier edities de beker mee naar huis. “Voor ons was dit de ideale voorbereiding naar het nieuwe seizoen na de dramatische tweede helft van het voorbije seizoen. De club en de ploegen binnen de club zijn momenteel hard bezig om de spelersaantallen op te krikken, het zal nodig zijn om het seizoen te overleven”, klinkt het bij de Brugsche BC.

Bij de dames wisten de juffrouwen van Kortrijk hun favorietenrol te bevestigen. Curtruycke, die dit jaar in eerste nationale speelt, wist via mooie acties en vlot samenspel hun twee wedstrijden te winnen tegen Brugge en RSL/Tiegem. De Brugsche Rugby Ladies eindigden op de tweede plaats in het klassement.

De vijfde editie van de beker zal volgend jaar plaatsvinden op vermoedelijk zaterdag 29 augustus met Rugby RSL als gastheer.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier