Brugs goud op BK shorttrack

Op het Belgisch kampioenschap shorttrack in Liedekerke behaalde de Boudewijn Schaats Club (BSC) diverse podiumplaatsen.

© ACR

De club uit Brugge trok met maar liefst twintig schaatsers naar het BK. De club behaalde twee nationale titels en in totaal negen podiumplaatsen. Ramses Debruyne reed bij de beloftes naar brons. Rino Vanhooren, net terug van het WK in Osaka, Japan waar hij deelnam met de Belgische aflossingsploeg, deed hetzelfde bij de junioren. Bij de senioren dames was er een derde plaats voor zowel Alexandra Danneel als Daphne Merlevede.

Het Brugse goud werd behaald in de aflossing. Bij de beloftes waren dat Ramses en Pepijn Debruyne, Timophy Donskoi en Warre Van Damme. Bij de seniores dames: Kim De Dapper, Alexandra Danneel, Daphne Merlevede en Sabrina Goudesaboos.

Brugs goud op BK shorttrack

Ramses en Pepijn Debruyne en Timophy Donskoi.
© ACR

Er was tevens zilver bij de junioren heren met Rino Vanhooren, Simon Billiet, Robin Verhooghe en David Danneel. Ook de tweede ploeg dames senioren met Marieke Slembrouck, Eline Van Loke, Nienke De Jong en Sara Lermyte was goed voor een tweede plaats. “Al onze leden hebben hun uiterste best gedaan”, zegt Marij Timmerman van BSC. “We hebben nu nog drie wedstrijden te gaan. Jammerlijk moeten onze trainingen vanaf maandag opnieuw op vreemd ijs plaatshebben, want de ijspiste in het Boudewijnpark in Sint-Michiels sloot reeds de deuren.”

Naast de leden van BSC was er een nog een andere Bruggeling of gewezen schaatser van de Boudewijn Schaats Club op het BK actief. Maarten Slembrouck behaalde de nationale titel bij de senioren heren. Maarten is al enkele jaren actief, ook als trainer, bij STC Kristallijn Gent.

(ACR – foto’s ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.