Brugs getint nationaal goalbalteam zeker van Paralympische deelname

Vijf spelers van ViGe Noordzee in het nationale goalbalteam met v.l.n.r : Arne Vanhove, Tom Vanhove, Thijs Dewilde, Tom Vanhove en Glenn Van Thournout. © ACR
Redactie KW

De definitieve selectie van zes spelers wordt in juli bekendgemaakt. Net als de nationale ruiters voor Tokyo.

De raad van bestuur van het Belgian Paralympic Committee (BPC) bevestigde de selectie van het nationale herenteam goalbal voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

De Belgian Bulls, die na selecties voor Peking 2008 en Londen 2012 nipt de Spelen van Rio in 2016 misten, zullen dus opnieuw van de partij zijn op de Spelen van Tokyo.

Het team verzekerde zich reeds in 2018 van een ticket door op het WK een bronzen medaille te behalen. Hoofdcoach Johan De Rick zal de zes definitieve namen van het nationale team voor Tokyo in juli bekendmaken. Vijf van de acht spelers die momenteel in de Belgische selectie zitten, komen van ViGe Noordzee uit Brugge. Het zijn Tom Vanhove (Blankenberge), Arne Vanhove (Brugge), Bruno Vanhove (Oostkamp), Glenn Van Thournout (Brugge) en Thijs Dewilde (Kortemark).

Goalbal is een paralympische sport voor sporters met een visuele beperking. Elk team bestaat uit drie veldspelers. Met een onderhandse worp probeert men de rinkelbal in het doel van de tegenstander te werpen. De tegenpartij probeert de bal op het gehoor te lokaliseren en met het lichaam uit het doel te weren.

Het Belgian Paralympic Committee ontvingt tevens een slot voor het team para-equestrian. De sterke resultaten van de Belgische ruiters hebben ons land een plaats opgeleverd voor het uitsturen van een nationaal team, met in totaal vier ruiters.

In het Franse Macon won de nationale paradressuur ruiters in januari overigens de Landenprijs en dat was meteen een belangrijke stap richting Tokyo. Voor ons land kwamen toen Michèle George (Oostende) met Best of 8 en Manon Claeys (Maldegem) met San Dior uit, net als Kevin Van Ham, Eveline Van Looveren en Barbara Minneci.

De vier definitieve namen voor Tokyo zullen tevens bekendgemaakt worden in juli, na afloop van de individuele selectieprocedure van het BPC.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier