Bruggelingen roeien naar nationale titels op BK korte boten

Manon De Clerck en Marthe De Bruycker. © (Foto ACR)
Redactie KW

In Hazewinkel werd er zaterdag en zondag in de kleinere boottypes gestreden voor de Belgische titels. De roeiers van de twee Brugse clubs konden een paar keer goud winnen. Die uit Oostende moesten zich met ereplaatsen tevreden stellen.

Pierre De Loof (Koninklijke Roeivereniging Brugge) won zondag het koningsnummer in skiff in 7:26’81 en liet hiermee Arthur Van Camp en Jonas Deconinck, beiden van Gentse RS, achter zich. Hannes Obreno van de Brugse Trimm- en Roeiclub werd op ruim een minuut van De Loof zesde. “Pierre bevestigt hiermee zijn ontplooiing”, vindt coach Dirk Crois. “In de startfase bleek meteen dat hij veel opstak uit de recente ervaringen van de internationale races in Italië. “Hannes daarentegen kon niet voluit gaan. Hij was niet volledig fit en dan is het niet onlogisch dat je tegen een sterke en complexloze Pierre De Loof tekort komt.”

Obreno besefte ook dat hij ritme tekort kwam om met zijn clubgenoot Niels Van Zandweghe van start te gaan in de dubbeltwee. Jammer voor Niels die samen met Hannes de voorwedstrijd in dubbeltwee won, maar door het forfait op de tweede wedstrijddag wel met lege handen achterbleef.

Van Zandweghe (BTR) had overigens zaterdag zijn titel in skiff in de categorie jonger dan 23 jaar verlengd. In diezelfde A-finale werd zijn clubgenoot Tristan Vandenbussche op bijna een halve minuut vijfde. In skiff bij de juniors moest Vandenbussche op zondag enkel de Waal Jules Tuerlinckx voor zich laten en was hij dus goud voor een zilveren medaille.

Manon De Clerck en Marthe De Bruycker, twee andere Brugse dames, maar dan van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) werden net als vorig jaar Belgisch kampioen in dubbeltwee bij de junioren. Op zondag werd het duo ook nog eens nationaal kampioen in twee zonder. Voor KRB was er verder nog zilver voor Arthur Van Welden en Tibo Vyvey in dubbeltwee bij de junioren. Van Welden was op de tweede dag met Bram Van Acker dan weer goed voor een bronzen medaille in twee zonder.

In de lichte twee zonder moesten de Oostendenaars Thijs Nieuwenhuyse en Marlon Colpaert een Gents duo laten voorgaan. In die zelfde boottype bij de dames beloften was er een gelijkaardige situatie voor Luca Colpaert en Ilse Vandenhouweele. Zij behaalden brons in twee zonder.

In de lichte dubbeltwee bij de dames was er tevens een tweede plaats voor Eline Van Loke en Shauni De Jonghe en een derde plaats voor Clara Batsleer en Heike Lambregt. Een andere ereplaats of zilver was er op zondag voor Marlon Colpaert en Liam Beerlandt van KRNSO in de lichte dubbeltwee.

(ACR/ Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier