Bruggelingen kennen geen succes in Brugse kerstloop

Redactie KW

Ismael Debjani is op de lange afstand sneller dan Simon Mestdagh en Alexander Diaz Rodriguez. Bij de dames wint Juliet Champion, een Engelse met een zeer toepasselijke naam.

Voor de zevende keer had vrijdagavond in de feestelijk verlichte Brugse binnenstad een kerstloop plaats. De wedstrijd, met dit keer de aankomst op de Burg, was opnieuw op verscheidene plaatsen voorzien van sfeervolle muziek en dat konden de deelnemers wel appreciëren. Het bleef ook droog, maar er stak toch een koude wind. De weersvoorspellingen van de voorbije dagen zorgde er wellicht ook voor dat er zich in vergelijking met vorig jaar, toen de wedstrijd volzet was, minder deelnemers inschreven. Namelijk 4.500, waarvan 3.800 lopers de finish bereikten. De deelnemers hadden de keuze tussen zes of tien kilometer. In vergelijking met de vorige edities was de start voor deze beide afstanden op de Markt gescheiden.

Op de lange afstandscheidde er zich bij de mannen meteen een kopgroep van drie af: Ismael Debjani, de tweevoudige winnaar Alexander Diaz Rodriguez en Simon Mestdagh als een andere Bruggeling. Diaz Rodriguez leek het meeste moeite te hebben om het tempo van de andere twee aan te houden, maar hield vol. Debjani was echter te snel. De nationale recordhouder op de 1.500 meter liet zien dat hij ook op de lange afstand sterk is. Hij won in 30.02 of een minuut boven het record van Koen Naert vorig jaar. Mestdagh (30.29) haalde het in de sprint voor de tweede plaats voor Diaz Rodriguez (30.33).

Nog twee andere Bruggelingen finishten op plaats vier en vijf, namelijk triatleet Louis Naeyaert (31.01) en Nico Algoet (31.58). Bij de dames ging de zege naar de Engelse Juliet Champion (36.51) voor Elke Dedeyne uit Torhout (38.33) en Marlies Demeersseman uit Wingene (39.51).

De 6 km werd net als vorig jaar gewonnen door Loewies Kinget van Olympic Brugge voor Davy Stieperaere. Davy zijn echtgenote Lies Deruddere was wel de snelste dame.

(ACR – foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.