Voor de Stadsloop in Gent over de lange afstand van bijna tien kilometer verschenen in niet al te beste weersomstandigheden 1.200 deelnemers aan de start op het Sint-Amandplein. Organisator Greg Broekmans pakte voor de 39ste editie uit met een vernieuwd, snel en vlak parcours.

Alexander Diaz Rodriguez uit Brugge kwam als eerste aan op het Sint-Pietersplein. En won net als vorig jaar voor Simon Mestdagh uit Oostkamp. Diaz Rodriguez had aan de meet ongeveer een halve minuut voorsprong. Hij finishte in 29'38". Mestdagh in 30'06".

Een andere Bruggeling Tomas Debevere werd derde in 30'27". Guust De Smul werd vierde en nog een Bruggeling, Stijn Dhaenekint, vijfde. De winst bij de dames op de lange afstand in Gent was voor Charlotte Van Hese, voor de West-Vlaamse Annelies De Ketelaere en Eva Galle.

(ACR)

Voor de Stadsloop in Gent over de lange afstand van bijna tien kilometer verschenen in niet al te beste weersomstandigheden 1.200 deelnemers aan de start op het Sint-Amandplein. Organisator Greg Broekmans pakte voor de 39ste editie uit met een vernieuwd, snel en vlak parcours. Alexander Diaz Rodriguez uit Brugge kwam als eerste aan op het Sint-Pietersplein. En won net als vorig jaar voor Simon Mestdagh uit Oostkamp. Diaz Rodriguez had aan de meet ongeveer een halve minuut voorsprong. Hij finishte in 29'38". Mestdagh in 30'06". Een andere Bruggeling Tomas Debevere werd derde in 30'27". Guust De Smul werd vierde en nog een Bruggeling, Stijn Dhaenekint, vijfde. De winst bij de dames op de lange afstand in Gent was voor Charlotte Van Hese, voor de West-Vlaamse Annelies De Ketelaere en Eva Galle. (ACR)