Bruggeling Warre Van Damme naar EK shorttrack

Warre Van Damme maakt deel uit van de aflossingsploeg bij de heren op het EK shorttrack.© ACR
Warre Van Damme maakt deel uit van de aflossingsploeg bij de heren op het EK shorttrack.© ACR
Redactie KW

Op de ijsbaan van Sport Vlaanderen in Hasselt zette Warre Van Damme zaterdag tijdens de time trials de beste tijd neer, goed voor een selectie voor het komende Europees kampioenschap. Zijn clubgenoten Rino Vanhooren en Alexandra Danneel waren al eerder zeker van deelname.

Warre Van Damme uit Assebroek, 17 jaar en lid van de Brugse Shorttrack Club (BSC), maakt de herenploeg compleet. Het EK shorttrack heeft in het Poolse Gdansk plaats van 22 tot en met 24 januari. Bruggeling Rino Vanhooren (24) en zijn vriendin Alexandra Danneel (25) uit Zandvoorde, beiden tevens lid van BSC starten er individueel, net als Stijn en Hanne Desmet en Gert-Jan Goeminne van IRTA, de club uit Antwerpen.

Ward Pétré en Adriaan Dewagtere kwamen vorige maand zwaar ten val en dus moest de federatie twee vervangers selecteren voor het EK, één schaatser en één reserve, om hun plaats in te nemen tijdens de aflossing bij de heren over een afstand van vijf kilometer.

Via een time trial in Hasselt werd zaterdag bepaald wie naar Polen mag. Warre Van Damme zette de snelste tijd neer en gaat als lid van de aflossingsploeg definitief naar het EK. Gentenaar Robbe Volckaert zette de tweede tijd neer en vervolledigt de Belgische selectie. Warre Van Damme nam een jaar geleden deel aan de Winter Youth Olympic Games in het Zwitserse Lausanne en het WK junioren in Bormio, Italië.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.