Bruggeling Tim Calliauw wint coronaveilige tijdsloop in Oostende

© FRO
Redactie KW

Als alternatief op de afgelaste wedstrijden van het Oostends Loopcriterium organiseerde de VZW Movements, een originele, coronaveilige tijdsloop van 4,5km op het sportpark De Schorre in Oostende, met start en aankomst op de atletiekpiste.

Ondanks de minder gunstige weersvoorspellingen was de belangstelling van de atleten zeer groot. Voorinschrijvingen uit West- en Oost-Vlaanderen liepen vlot binnen. Uiteindelijk verschenen 110 atleten aan de start, die bijzonder gemotiveerd waren, na maanden zonder wedstrijd. Organisator Nick Vanhaecke zag niets anders dan blije, gelukkige gezichten.

De wedstrijd werd georganiseerd zonder prijzenpot. Onder de deelnemers worden twee conditietesten van Training Expert verloot. De atleten vertrokken individueel om de twee minuten en uiteraard werd een tijdsopname gedaan, zodat de deelnemers een idee hadden over hun prestatie. Bij de dames werd de beste tijd gerealiseerd door Saartje Speleers uit Bredene, voorzitster van Running Team Bredene, die de afstand aflegde in 16’07”. Daarmee liep ze de 12de beste tijd van alle deelnemers. De tweede, beste tijd bij de dames (16’52”), was van Emilie Butseraen (Leffinge), ex-winnares van het Kustcriterium. Maité Maes (Hermes Oostende) werd derde met een tijd van 17’11”.

Bij de heren kwamen heel wat bekende namen aan de start. Veldloper Tim Calliauw uit Sint-Kruis stak er als winnaar duidelijk boven uit met een scherpe tijd van 13’04”. Hij liep bijna een halve minuut sneller dan Simon Blanckaert uit Koksijde en Jasper Vitse uit Bredene (13’32”). De top tien werd verder samengesteld uit Reinbert Van Acker (13’38” – Lombardsijde), Thomas Vandille (14’59” – Brugge), Bart Vandenbussche (15’16” – Oudenburg), Andy Meulemeester (15’22” – Oostende), Steven Mommerency (15’22” – Ruiselede), Bart Bleyaert (15’46” – Knesselare), Johan Michiels (15’50” – Middelkerke).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier