Bruggeling Tibo Vyvey is goed voor goud in het roeien

Redactie KW

In het weekend had in het Ierse Cork het officieuze EK voor juniores plaats, onder de noemer Coupe de la Jeunesse. Drie roeiers van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) kwamen er aan de start. Tibo Vyvey roeide twee keer naar een gouden medaille.

Dat gebeurde onder leiding van de coaches Piet Graus en Thierry Daenekindt. Tibo Vyvey uit Sint-Andries kwam er aan de start in de dubbeltwee, samen met Casper Vandamme (TRT Hazewinkel). Zaterdag was een sterke wind spelbreker. De organisatoren en de delegatieleiders van de 14 deelnemende roeilanden besloten in de late namiddag om de finales om veiligheidsredenen te schrappen. De jury kende dan maar de medailles toe aan de teams die tijdens de voormiddag in hun voorwedstrijden het beste voor de dag kwamen. Het duo Vyvey- Vandamme had in hun voorwedstrijd met 6’39″272 de snelste chrone neergezet en won dus het goud met anderhalve seconde voor de Italianen Bozzano-Rocchi en de Britten Murphy-Hullah.

Zondag roeiden Vyvey en Vandamme opnieuw een A-finale die ze dit keer wel wonnen.

De JW4X (dubbelvier) met Manon De Clerck en Marthe De Bruycker, eveneens van KRB, samen met Jeanne Lenom en Maté Peters zetten tijdens de reeksen zaterdag de negende totaaltijd neer. Ook op zondag was het viertal goed voor een gelijkaardig resultaat, met een derde plaats in de B-finale.

(ACR – foto ACR)