Bruggeling Sergei Ballegeer bokst in Ingelmunster zijn eerste Belgische kamp

De Brugse beer Sergei Ballegeer: "Ik voel mij nu toch al wat comfortabeler in de ring." (Foto ACR)
Redactie KW

Al voor de achtste keer vindt zaterdag 1 februari in Ingelmunster het internationaal boksgala plaats. Bruggeling Sergei Ballegeer bokst er zijn zevende profkamp. “Er zijn nu veel mensen die in mij geloven. Ik mag hen niet teleurstellen.”

De boksliefhebbers kennen ondertussen al goed de weg naar de sporthal in Ingelmunster. Jaarlijks is het boksgala daar met zowat 1.500 toeschouwers telkens uitverkocht. De Brugse beer Sergei Ballegeer staat gekend voor zijn spectaculaire stijl en behaalde daar vorig jaar zijn tweede zege op drie profkampen na winst en een knock-out tegen de Fransman Lucas Brognard.

Met Cedric Spera uit Luik heeft hij op 1 februari naar eigen zeggen een soortgelijke tegenstander. “Hij is lang en mager. Een bokser met veel ervaring. Van zijn 24 kampen heeft hij er ondertussen 14 gewonnen. Hij is technisch. Je moet van soorten hebben, maar tegen zo’n boksers sta ik meestal goed. Dit zorgt hopelijk voor een mooie kamp, een kat- en muisspel. Ik zal wel voor de kat spelen en ga voor niemand uit de weg”, glimlacht Ballegeer.

De Bruggeling wordt in Boxingclub Kings Cobra begeleid door hoofdtrainer Sven Byosière en de trainers Gino De Graeve en Peter Blomme. “Gino zorgt voor het technische en Peter voor het fysieke. Hij is een vijftiger die op zijn gemak honderd keer kan pompen. Dit motiveert je om steeds beter te doen.”

Sergei bokst in Ingelmunster zijn zevende profkamp, waarvan hij er vier won. Op een jaar tijd kon hij al heel wat ervaring opdoen. Hij onderhoudt zijn trainingen en let op zijn voeding. “Ik voel mij nu toch al wat comfortabeler in de ring. Ik ben niet onbevreesd. Ik weet wat ik kan. Ook mentaal. Het zal sowieso een spektakelrijke kamp worden.”

Vlaams titelgevecht

Als de wedstrijd succesvol verloopt, zal Sergei in Brugge een eerste keer acht ronden van drie minuten doen. “Bij acht profkampen zou ik dan in aanmerking komen voor een titelgevecht. En omdat ik in mijn gewichtsklasse de meest actieve ben, heb ik zeker kans om voor de Vlaamse titel te boksen.”

Ondertussen heeft Sergei een vzw opgericht om in de toekomst in Fitters Gym in Sint-Andries bokslessen te geven aan kinderen en vrouwen. “Op jonge leeftijd zocht ik zo’n uitlaatklep, maar die was er niet of is mij nooit aangeboden. Nu wil ik de drempel om aan boksen te doen verlagen.”

In Ingelmunster staan met Aslan Aidamiroc en Samshaad Aramkhel nog twee amateurboksers van Kings Cobra in de ring. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier