Bruggeling Philip Milanov teleurgesteld na matige negende plaats

© BELGA
Redactie KW

Philip Milanov is er zaterdag op de Olympische Spelen in Rio niet in geslaagd een medaille te pakken in het discuswerpen. Met een worp van 62m22, ruim vijf meter onder zijn Belgisch record (67m26), werd hij negende.

Na zijn eerste worp van 62m22 liet Milanov twee nulworpen optekenen. Een nieuwe kans kreeg hij niet, alleen de top acht mocht nog eens drie keer gooien. De Belgische Bulgaar gold als een van de medaillekanshebbers voor Team Belgium, maar stelde dus teleur in de finale. De kwalificaties van zaterdag had hij maar nipt overleefd, hij mocht toen pas als twaalfde en laatste naar de finale.

De 25-jarige Bruggeling was uiteraard teleurgesteld. “Dit is balen”, klonk het. “Ik voelde me echt niet goed. Iedereen heeft wel eens een off-day, ik had hem net vandaag. Mijn eerste worp was niet goed, bij de tweede ging de schijf al heel wat verder, maar ik kwam buiten de cirkel. Bij mijn laatste worp speelde de stress me parten. Daar moet ik echt mee leren omgaan. Petje af voor Harting. Twee broers die allebei olympisch kampioen worden, dat is echt impressionant.”

(Belga)