Bruggeling Nicolas Vandierendonck met ambities op circuit van Zolder

Nicolas Vandierendonck mikt sowieso op het algemene podium. © ACR
Redactie KW

Op het voormalige Formule 1-circuit wordt in het weekend de seizoenopener van de Porsche Carrera Cup Benelux gereden.

Nicolas Vandierendonck uit Sint-Andries reed twee weken geleden voor Thems Racing by EMG Motorsport op hetzelfde circuit de snelste Porsche-rondetijd in de Belcar Sieries opener. Voor de overwinning kon hij evenwel niet strijden, omdat hij en zijn kompaan te veel tijd hadden verloren na een gedwongen uitwijkmaneuver. Nicolas had alvast een goed gevoel bij zijn wagen. “We reden toen een volle seconde sneller dan eender welke directe concurrent. Als je weet dat we allemaal met dezelfde wagens rijden, is dat een eeuwigheid op een circuit met een lengte van vier kilometer”, vindt Vandierendonck.

Hij werd toen in Zolder voor de gelegenheid geflankeerd door de Nederlander Eric van den Munckhof en kreeg een bevestiging van het vele harde werk de afgelopen maanden. Voor de Bruggeling was het zijn allereerste race van het jaar en de allereerste mogelijkheid om te zien waar zijn wagen stond ten opzichte van de concurrentie.

“Ik klokte constante chrono’s en mijn snelste rondetijd was bovendien meer dan een volle tel beter dan deze van de verzamelde concurrentie. Als je met identieke wagens rijdt, spreekt dat boekdelen”, vindt Nicolas die dit jaar van de Porsche Carrera Cup Benelux zijn doel heeft gemaakt. “Het is de snelste merkencup van de Lage Landen met sprintwedstrijden van 30 en 55 minuten. Geen marge dus voor fouten en daar hou ik wel van. Tijdens de winter maakten we heel wat progressie, zowel met de afstelling van de wagen als met de structuur en werkwijze van het team. Iedereen is supergemotiveerd om zijn beste beentje voor te zetten.”

Podiumplaats

“De snelheid eerder deze maand was goed, maar ik ben benieuwd hoe sterk de concurrentie voor de dag zal komen. We mikken sowieso op het algemene podium. Het wordt wel afwachten wat de weergoden voorzien, want zowel op vrijdag als op zaterdag wordt er regen voorspeld. In die omstandigheden komt de ervaring in Zolder eerder deze maand uiteraard goed van pas, al maakt regen doorgaans een race ook zeer onvoorspelbaar.”

Door de coronapandemie werd het Carrera Cup Benelux-seizoen ingekort tot vijf raceweekends, op de Nürburgring, Zandvoort, Assen en tweemaal Zolder. De eerste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2020 wordt verreden op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. Vrijdagnamiddag staan er twee kwalificaties en een race over 30 minuten op het menu, terwijl de dag nadien twee nieuwe sprints volgen van 30 en 55 minuten.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier