Bruggeling Mathias Vosté blijft onder zijn mogelijkheden

Hier zien we Mathias Vosté nog aan de slag tijdesn de Olympische Spelen in Pyeongchang. © VI Images / Soenar Chamid sportfotografie
Redactie KW

Mathias Vosté heeft tijdens wereldbekerwedstrijden in het Noorse Hamar onder zijn mogelijkheden gereden. Bij zijn debuut in de A-groep eindigde Vosté als achttiende (van twintig) op de 1.500 meter.

De in Nederland wonende Bruggeling klokte zondag 1:49.88. Dat is ruim drie seconden boven de tijd waarmee hij midden december in Heerenveen naar de A-groep promoveerde. Hij verloor zijn rit tegen de Rus Daniil Beliaev ruimschoots. De race leverde een overwinning op voor de Rus Denis Yuskov (1:44.95), voor de Noor Havard Bökko (1:46.28) en de Zuid-Koreaan Kim Min Seok (1:46.39). Yuskov is een echte specialist op de 1.500 meter en de voornaamste kandidaat voor de wereldtitel.

Eerder dit weekeinde klasseerde Vosté zich op de 1.000 meter als veertiende. Zes weken geleden had hij zich bij wedstrijden in Heerenveen bij de mondiale schaatselite gereden.

Onmiddellijk na de wedstrijden in het Vikingschip keerde Vosté terug naar Inzell, waar donderdag de wereldkampioenschappen afstanden beginnen en waar hij vorige maand al op trainingskamp was.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier