Bruggeling Louis Naeyaert grijpt brons op zijn eerste WK triatlon agegroup

Louis Naeyaert. © Foto ACR
Redactie KW

Louis Naeyaert werd zondag in zijn categorie derde op het wereldkampioenschap agegroup in Rotterdam.

De Nederlandse havenstad vormde de voorbije dagen het decor van de ITU World Triatlon Grand Final en de wereldkampioenschappen triatlon voor paratriatleten, beloften onder 23 jaar, junioren en agegroupatleten. Het was de eerste keer dat de beste triatleten ter wereld in Nederland in strijd gingen om de wereldtitels op de sprint- en olympische afstand. Naast de atleten die deel uitmaakten van de nationale selectie hadden zich ook een honderdtal landgenoten gekwalificeerd voor het WK agegroup.

Uit het zuiden van onze provincie was er een knappe prestatie van Steven Scherpereel uit Avelgem. Hij werd derde op het WK sprint in de agegroup 45-49 in 1:07’16”. Zijn zoon Andres Scherpereel eindigde als 31ste in de categorie M16-19 jaar.

In die diverse leeftijdscategorieën was er een bronzen medaille voor Louis Naeyaert (Leie Triathlon Team Deinze). De Bruggeling finishte in de agegroup 20-24 jaar voor mannen als derde in 1:56’53” na de Britten James Scott Farrington en winnaar Beau Smith. Twee landgenoten waren goed voor een wereldtitel. Kempenaar Ruben Geys in de categorie Male 25-29 en de Gentse Amber Rombaut (Female 18-19), die als jonge belofte bij het Belgische Itzu Tri Team wordt getraind door Luc Van Lierde.

Brons voor Vandendriessche in Weymouth

Van dit team maakt ook Kenneth Vandendriessche deel uit. Hij werd zondag derde in de Ironman 70.3 in het Engelse Weymouth. De triatleet liet op de halve afstand een tijd noteren van 4:10’13”, na de Zuid-Afrikaan James Cunnama en de Fransman Tom Lecomte. De Belgische Katrien Verstuyft won die wedstrijd bij de dames. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier