Bruggeling Joris Basslé snelste in testevent Triatlon Vlaanderen

Joris Basslé zette tijdens het testevent de snelste tijd neer in de individuele supersprint.© ACR
Joris Basslé zette tijdens het testevent de snelste tijd neer in de individuele supersprint.© ACR
Redactie KW

Afgelopen weekend werd in Hazewinkel een coronaveilig testevent georganiseerd in het kader van talentherkenning en de selectieprocedure voor de Europese en wereldkampioenschappen duatlon en triatlon. Bruggeling Joris Basslé (SMO-Scott Triatlon Team) was een van de ongeveer honderd deelnemers.

Achteraf kwam men tot de vaststelling dat het perfect mogelijk is om een wedstrijd te organiseren. Hopelijk krijgen de vele organisaties van een duatlon of triatlon, ook in onze provincie, van de beleidsmakers nu groen licht, zodat die wedstrijden kunnen plaatsvinden.

Veel atleten trainen tot 15, 20 uur per week of zelfs meer en kijken reikhalzend uit naar hun eerste wedstrijd. Het testevent in Hazewinkel verliep alvast probleemloos. In Hazewinkel moesten de deelnemers zich bewijzen voor het oog van bondscoach Nick Baelus. Die moet namelijk een selectie bepalen voor het EK en het WK, maar omwille van het gebrek aan wedstrijden en competitie is dit niet zo evident. Er werd op het Blosodomein gekozen voor een tijdritformule. Het zwemmen, fietsen en lopen werd door de deelnemers niet samen gedaan in groep, om zo weinig mogelijk contact te hebben. Het ging echter wel om korte afstanden.

Snelste tijd

In de individuele supersprint triatlon zette Bruggeling Joris Basslé (SMO-Scott Triatlon Team) de snelste tijd neer. Hij behoort tot de beloften U23 en haalde het voor zijn leeftijdsgenoot Jorre Van de Weyer. Louis Uyttenhove (ITC) uit Roeselare won bij de Jeugd A. Cis Huyghe (NLT) uit Ieper bij de Jeugd B. Bij de dames werd belofte Cato Casiers (NLT) uit Avelgem tweede na international Jolien Vermeylen.

Eerder had in Hazewinkel een individuele sprintduatlon plaats met winst voor de Waal Arnaud Dely. Jan Petralia (HULS) uit Tielt werd eerste West-Vlaming op de zevende plaats vóór Thibaut De Smet (BMT) uit Waregem. Bij de dames won Maurine Ricours vóór Joni Vanhoutte (ITC) uit Lichtervelde.

Meer clubs

Ondanks de nog steeds uitdagende tijden groeit de community van Triatlon Vlaanderen. Het aantal clubs neemt toe, nieuwe partners en organisatoren maken verbinding met de federatie. Dit alles vertaalt zich nu ook naar een toename van het aantal aangesloten leden. Met 4.800 noteert de federatie het hoogste ledenaantal ooit. Bijvoorbeeld bij de jeugd is dat negen procent meer dan in 2020. West-Vlaanderen blijft de provincie met het hoogste aantal individuele leden. (ACR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten