Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez Belgisch masterkampioen

Alexander Diaz Rodriguez© Tom Brinckman

Op de atletiekpiste in het Wouter Weylandtstadion in Gentbrugge had zaterdagavond het nationaal kampioenschap 10.000 meter plaats. Het podium bij de heren masters kleurde overigens volledig West-Vlaams.

Alexander Diaz Rodriguez (AC Deinze) verlengde zijn nationale titel bij de masters. Hij legde de 10.000 meter op de piste af in 30:57’57” en bleef hiermee onder de beoogde 31 minuten. De 42-jarige lange afstandloper deed hiermee beter dan vorig jaar in september in Braine l’Alleud. Toen werd hij voor de eerste keer Belgisch masterkampioen op de piste en finishte hij na 25 ronden in 31:37’11”.

De Bruggeling kwam als eerste algemeen over de meet en werd dus ook winnaar in de categorie M40. Filiep Vanhonacker (AZW) uit het zuiden van onze provincie was op ruim anderhalve minuut goed voor een tweede plaats algemeen. Hij eindigde in 31:33’82”. Ook zijn tijd was beter dan vorig jaar en hij werd Belgisch kampioen in de categorie M35. Een andere West-Vlaming, Davy Stieperaere (KAV Roeselare), legde beslag op de derde plaats in 31:55’49” en werd tweede in de M35. Zijn clubgenoot Gilbert Walraedt won goud bij de master M60.

Bij de senioren moest Steven Casteele uit Gullegem en lid van Kortrijk Sport Atletiek op de 10 km piste genoegen nemen met een tweede plaats. Hij finishte in 29:44’48” op enkele seconden van Luikenaar Lucas Da Silva, 29:38’50”. (ACR)