Brugge maakt zich op voor Great Bruges Marathon

Van links naar rechts Greg Broekmans (Golazo Sports), Renaat Landuyt (burgemeester Brugge), Koen Naert, Dolores David (schepen van Sport) en Ann Van Hautte (Generali). © GD
Redactie KW

Op 21 oktober is Brugge in de ban van de loopsport. Dan wordt voor de tweede keer de Generali Great Bruges Marathon gelopen.

Duizenden atleten zullen de ruime 42 kilometer afleggen tussen Brugge en Zeebrugge, waardoor het volledige parcours op Brugs grondgebied zal verlopen. Organisator Greg Broekmans van Golaza Sports stelde het programma voor in het bijzijn van onder meer Europees marathonkampioen Koen Naert.

Programma uit vier delen

De teller van de inschrijvingen staat nog altijd niet stil. Late beslissers kunnen zelfs nog inschrijven de dag zelf. Vandaag staat de inschrijvingsteller op 5.000, verdeeld over de verschillende afstanden. Het volledige programma bestaat uit vier delen. Om 9 uur stipt is er het startschot van de volledige afstand. Een uurtje later is het de beurt aan de halve marathon. Een kwartiertje later vertrekken de wandelaars voor de halve afstand en om 10.30 uur begint de Star Generali Family Walk over 8 kilometer.

De organisatoren zijn dan ook heel trots dat Koen Naert zal starten op de halve afstand. “Dit is de enige wedstrijd die ik dit jaar zal betwisten op Belgische bodem“, klinkt het bij de Europese kampioen en de genomineerde voor de Gouden Spike.

Kwalificatie voor de Olympische Spelen

“Daarbij komt nog dat de meet op een kleine 7 kilometer van mijn huis ligt. Dat maakt het nog zoveel leuker voor mij. Deze wedstrijd past perfect in de voorbereiding voor mijn kwalificatie voor Tokio 2020, waar ik de marathon wil betwisten. Een eerste poging onderneem ik in de marathon van Rotterdam begin volgend jaar, waar mijn selectie definitief zou moeten zijn. Maar eerst hier een goede prestatie neerzetten, al zal ik geen PR nastreven. Daarvoor is de conditie nog niet optimaal. Daarom wil ik ook geen tijd vooropstellen, enkel eens lopen in Brugge samen met vrienden en collega-atleten. Het wordt ongetwijfeld een leuk weerzien met sommigen”, besluit hij.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier