Brugge en Oostende roeien naar Belgisch goud

Een Brugse acht van KRB eerder dit jaar in voorbereiding van hun Brugge Boat Race. © (Foto ACR)
Redactie KW

In Hazewinkel had het Belgisch kampioenschap lange boten plaats, de traditionele afsluiter van het roeiseizoen.

De eerste titel op zaterdag was er meteen een voor KRNS Oostende. Bij de junior dames in acht met stuurman toonden Nina Decraecke, Rania Nagels, Astrid Van Roy, Ranie Steen, Annalies De Blauwe, Lente Osaer, Celine Callebaut en Axelle Van Gysel zich sterker dan het Gentse RS en het Brusselse UNL.

Een lichte dubbelvier van KRNSO behaalde zilver zowel bij de heren als bij de dames, een vier zonder bij de dames eindigde derde.

De Koninklijke Brugse Roeivereniging (KRB) zorgde voor winst bij de junior mannen in een vier zonder, alsook in een dubbel vier met Siemen Boucquez, Bram Van Acker, Arthur Van Welden en Tibo Vyvey. Een vier zonder van KRB finishte bij de mannen derde, een lichte dubbel vier bij de dames werd eveneens derde.

Een hoogtepunt op zondag was de race bij de mannen in een dubbel vier. Hierin toonde de Brugse Trimm- en Roeiclub (BTR) met Niels Van Zandweghe, Hannes Obreno, Tristan Vandenbussche en Cedric Burggraeve zich bijna zes seconden sneller dan de buren van KRB met Pierre De Loof, Bert Verkest, Sander De Witte en Lucas Decnock. Later was er ook nog eens goud voor KRNSO in een lichte vier zonder, met Marlon Colpaert, Thijs Nieuwenhuyse, Keanu Vandendriessche en Liam Beerlandt. Goud was er tenslotte ook voor de Oostendse club in vier zonder bij de junior dames.

(ACR – Foto ACR)