Brons voor Tibo Vyvey en Marlon Colpaert op WK roeien U23

Tibo Vyvey en Marlon Colpaert zijn goed voor brons op het WK U23. © ACR

Tibo Vyvey (KR Brugge) en Marlon Colpaert (KRNS Oostende) hebben als regerende Europese kampioenen een derde plaats behaald in de A-finale lichte dubbeltwee op het wereldkampioenschap roeien voor beloften in Racice, Tsjechië. De Brugse skiffeur Tristan Vandenbussche werd zesde.

Duitsland (Fabio Kress en Melvin Mueller Ruchholtz) en Frankrijk (Ferdinand Ludwig en Victor Marcelot) hadden samen in hun halve finale als winnaar dezelfde eindtijden genoteerd. Maar al van bij de start van de race over een afstand van twee kilometer werd duidelijk dat de Duitsers een hele sterke tegenstander zou zijn.

In een hele spannende race zakten Marlon en Tibo halfweg terug naar de vierde positie. Al was de afstand met Ierland, Frankrijk en Zwitserland niet zo groot. Enkel Polen had moeite om het tempo bij te houden. Duitsland bleef als snelste boot doorgaan en finishte in 6:21’29” of met een volledige bootlengte op de nummer twee. Onze landgenoten konden de Fransen nog even bedreigen voor een zilveren medaille, men bleef pushen, maar het was te laat. De Fransen behielden hun tweede plaats in 6:22’28”. Vyvey en Colpaert eindigden als derde in 6:24’85”.

Het West-Vlaamse duo onder leiding van coaches Piet Graus (Brugge) en Jeroen Neus (Oostende) kan al bij al tevreden zijn met dit resultaat. “We hebben een heel goede race geroeid, vooral onze eigen wedstrijd gedaan omdat we ons de laatste dagen een beetje te veel hebben laten leiden door de andere”, vindt Tibo Vyvey vanuit Tsjechië. “Het was niet waarvoor we gekomen zijn, maar we hebben alles gegeven. De tegenstand was te sterk, maar we zijn tevreden met het eindresultaat.”

Skiffeur Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm en Roeiclub), in Brugge gecoacht door Dirk Crois, werd zesde in zijn A-finale op een totaal van dertig deelnemers en in zijn eerste grote wedstrijd bij de beloften. Hij finishte in 7:08’20”. De winst was voor de Bulgaar Emil Neykov.