Beide karateka's werden door de Vlaamse Karate Elite geselecteerd voor deelname aan het prestigieus internationaal jeugdtornooi 'Euro Grand Prix' in Pilsen. De selectie kwam er door de vele podiumplaatsen dat het duo behaalde de afgelopen twee jaar, zowel in binnen- als in buitenland. "Het niveau lag duidelijk hoger dan wat beiden gewoon zijn", vertelt Franky Nierynck van Budo Karate. "Sonny moest meteen ook zijn meerdere erkennen in de Pool Michal Szostak. Nochtans is Sonny een stoere vechter, maar de zenuwen zullen hem de das omgedaan hebben. Ook een herkansing zat er niet meer in doordat Sonny's volgende tegenstander de duimen moest leggen in de halve finale." Sonny raakte niet verder dan de eerste ronde.

Bij Afrodite ging het stukken beter. De Vlaams karate Kampioene vocht als een Vlaamse leeuw. Haar eerste kamp won ze vlotjes met 4-0 tegen de Oostenrijkse Sofia Vatchkov. De Oostendse ging verder op dat elan en stuurde vervolgens de Deense Nicoline Sorensen en de Zwitserse Oksana Duperrex naar huis. Tegen de Tsjechische Hakova Amalie moest Afrodite in de halve finale toch haar meerdere erkennen met zware 5-0 cijfers. Niet abnormaal want de Tsjechische pakte later goud in de finale. In de herkansing kwam ze uit tegen de Duitse Hannah Langhamer. Met 4-1 pakte ze verdiend een bronzen medaille.

(JRO)

Beide karateka's werden door de Vlaamse Karate Elite geselecteerd voor deelname aan het prestigieus internationaal jeugdtornooi 'Euro Grand Prix' in Pilsen. De selectie kwam er door de vele podiumplaatsen dat het duo behaalde de afgelopen twee jaar, zowel in binnen- als in buitenland. "Het niveau lag duidelijk hoger dan wat beiden gewoon zijn", vertelt Franky Nierynck van Budo Karate. "Sonny moest meteen ook zijn meerdere erkennen in de Pool Michal Szostak. Nochtans is Sonny een stoere vechter, maar de zenuwen zullen hem de das omgedaan hebben. Ook een herkansing zat er niet meer in doordat Sonny's volgende tegenstander de duimen moest leggen in de halve finale." Sonny raakte niet verder dan de eerste ronde.Bij Afrodite ging het stukken beter. De Vlaams karate Kampioene vocht als een Vlaamse leeuw. Haar eerste kamp won ze vlotjes met 4-0 tegen de Oostenrijkse Sofia Vatchkov. De Oostendse ging verder op dat elan en stuurde vervolgens de Deense Nicoline Sorensen en de Zwitserse Oksana Duperrex naar huis. Tegen de Tsjechische Hakova Amalie moest Afrodite in de halve finale toch haar meerdere erkennen met zware 5-0 cijfers. Niet abnormaal want de Tsjechische pakte later goud in de finale. In de herkansing kwam ze uit tegen de Duitse Hannah Langhamer. Met 4-1 pakte ze verdiend een bronzen medaille. (JRO)