Brons op WK windsurfen voor Jonathan Bultynck

© GF
Redactie KW

De 16-jarige Kortrijkzaan eindigt knap als derde in de klasse raceboard U23.

Het wereldkampioenschap vond plaats in Warnemünder nabij Rostock in Duitsland. Jonathan Bultynck eindigde als derde na twee Spanjaarden en voor twee Duitsers.

Voor het WK waren veertien surfers ingeschreven. Jonathan Bultynck uit Aalbeke was de enige Belg. De laatste race was beslissend. Zo kwam de West-Vlaming naast de Duitser Richard Sprenger in het klassement, maar zijn regelmaat was beter en behaalde zo brons.

Jonathan begon met zijn sport op de Gavers in Harelbeke en verhuisde om te trainen naar Inside-Outside, de surfclub uit Oostende, en gaat meestal in Westende op zee.

De Kortrijkzaan begon op zijn tiende met windsurfen, wil verder groeien in zijn sport en hoopt op een inspanning van de stad Kortrijk voor een individuele sporttoelage. “Deze maand komt ook nog de federatie samen om te zien of zij voor een deftige begeleiding kunnen zorgen. Nu komt dat allemaal op mijn rekening. Het zou mooi zijn mocht hij financieel ondersteund worden”, vindt zijn vader Kristof Bultynck die destijds zelf met windsurfen begon.

“Ik werd op mijn zestiende wereldkampioen en kon naar de Olympische Spelen in Spanje. Dit ging toen uiteindelijk niet door. Ik ben dan met de sport gestopt en ik heb twintig jaar niet meer gesurft. Toen Jonathan met zeilen begon en uiteindelijk voor windsurfen koos, deed ik met hem mee. Zo ben ik opnieuw met de sport bezig. Vorig jaar waren zowel mijn zoon als ik nationaal kampioen.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier