Broers Vanhove met nationaal goalbalteam vierde in Litouwen

De broers Vanhove werden met de Belgian Bulls vierde in Litouwen. © (Foto ACR)
Redactie KW

De Belgian Bulls, ons nationaal goalbalteam bij de heren, heeft de voorbije dagen deelgenomen aan de Vilnius Lions Club Cup in Litouwen. Een internationaal tornooi als voorbereiding op de komende Paralympische Spelen in Tokio. Ons land eindigde als vierde.

Zoals bekend maken de meerlingbroers Vanhove, Tom uit Blankenberge, Bruno uit Oostkamp en Arne uit Sint-Kruis, allen lid van ViGé Noordzee uit Brugge, deel uit van de Belgian Bulls. Op de eerste dag van de Lions Cup namen de Belgen een goede start, met winst tegen Finland (16-10), Turkijke (11-1) en Litouwen (9-6). Op de tweede dag zette men in de eerste wedstrijd tegen Duitsland de zegereeks verder (9-8). Daarna werd verloren tegen Oekraïne met 11-6. In de halve finale moest men opnieuw tegen Turkije en werd er met 10-2 verloren. In de ontmoeting om de derde plaats of het brons ging ons land met 7-5 onderuit tegen het gastland Litouwen. “We stonden 5-1 in het verlies, kwamen terug tot 5-5, maar in de laatste minuut konden zij nog twee keer tegenscoren”, aldus Bruno Vanhove die met 25 doelpunten op een na de beste doelschutter van het tornooi was.

De Turkse goalbalploeg was onlangs in België te gast voor een stage en als sparingspartner van de Belgian Bulls. “In de voorronde deden we het goed, maar we konden dit niet bevestigen in de halve en kleine finale.” Op het tornooi was er de aanwezigheid van de top zes van Europa. “We zijn al bij al tevreden met dit resultaat tijdens ons eerste en laatste volwaardig voorbereidingstornooi met de selectie”, besluit Bruno Vanhove. Het tornooi werd uiteindelijk gewonnen door Oekraïne, met 8-4 tegen Turkije. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier