Broers Lodens uit Knokke-Heist schrijven geschiedenis

Ian en Ryan Lodens worden in Zweden bij de senioren in duo wereldkampioen jiujitsu en zijn de eerste Belgen die daar in slagen.

Voor Ian en Ryan Lodens is het de vierde wereldtitel, de eerste bij de senioren. (Foto ACR)

In Malmö heeft het WK jiujitsu plaats. Ian en Ryan Lodens – respectievelijk 20 en 18 jaar en lid van Ippon Zwijndrecht – zijn nog steeds junior en namen samen voor de eerste keer deel aan het WK voor senioren. De broers uit Knokke-Heist behaalden in de categorie duo voor ons land de finale en versloegen het tweetal Pesic en Vukotic uit Montenegro in de finale met een score van 73-70.

Het is de allereerste keer dat een Belgisch duo in deze categorie de wereldtitel behaalt. Ian en Ryan wonnen eerder al drie wereldtitels bij de U21, in 2016, 2017 en ook dit jaar.

Ian was in Zweden op de eerste dag in duo mix al goed voor een bronzen medaille, samen met Charis Gravensteyn. In de halve finale stond hij tegenover zijn broer Ryan en Marion Decrop uit Bredene. Zij werden uiteindelijk vijfde.

Marion was daarna goed voor brons in duo met de Antwerpse Nikiya Daems. Zij worden getraind door federaal bondscoach Leon Verbraeken, die door familiale omstandigheden niet aanwezig kon zijn op het WK.

Zondag heeft in Malmö onder leiding van Jimmy Wouters nog de landencompetitie plaats. Ons land begint tegen Polen.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.