Broers Lodens uit Knokke-Heist opnieuw succesvol op Europees kampioenschap Jiujitsu

Ryan Lodens en Marion Decrop poseren trots met hun medailles © AC
Redactie KW

Ian en Ryan Lodens uit Knokke-Heist behalen op het Europees kampioenschap Jiujitsu verschillende medailles. Ook Marion Decrop uit Bredene deelt in het succes.

Dit weekend had in het Italiaanse Bologna het Europees kampioenschap jiujitsu voor de U18 en de U21 plaats. Zaterdag leverde dit voor het Belgische team meteen goud op in de categorie Duo Games U21 voor Ryan Lodens en Marion Decrop.

De broers Ian en Ryan Lodens (Ju-Jitsu Club Ippon Zwijndrecht) deden deze prestatie de dag nadien over in Duo Classic Men door opnieuw goud te winnen. Ian Lodens was dan ook de beste in Fighting System Men U21 -62 kg en behaalde op het EK twee keer de eerste plaats. “Ik had het helemaal niet verwacht, ook al omdat vecht systeem en duo systeem op dezelfde dag moeilijk zou zijn. Maar ik was honderd procent zeker om alles te geven op mijn laatste Europese kampioenschap als junior of U21”, vertelt Ian.

“In duo zijn we vrij soepel in de finale geraakt. In fighting slaagde ik erin om in de finale te komen na het verslaan van een Italiaanse, Bulgaarse en nog een Italiaanse tegenstander. In de finale stond ik tegen iemand uit Oekraïne. Na een thriller won ik de Europese titel met 19-21. Dank ook aan mijn broer om hem in duo naast mij te hebben, alsook aan mijn trainers Leon Verbraeken en Jimmy Wouters.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier