Ian (18) en Ryan (16) Lodens zijn beiden lid van Ippon Zwijndrecht Jiujitsu Club. De broers behaalden vorig jaar al een wereldtitel in Madrid. Ook in 2017 behoorden ze zaterdag in Athene tot de beste ter wereld.

In de categorie duo system classic U21 was het duo goed voor een gouden medaille. In hun categorie waren er elf teams. Het duo uit Knokke-Heist versloeg in de finale een Zwitsers duo.

Op de laatste dag van de wereldkampioenschappen voor junioren en aspiranten waren de broers in duo mix aan de beurt. Ryan won met Marion Decrop bij de junioren een gouden medaille door een Nederlands duo (Eady Roelandschap/Job Weel) met 90,5 tegen 84 te verslaan. De Nederlanders hadden eerder Ian Lodens en Charis Gravensteyn naar de kleine finale verwezen. Ian en Charis haalden op hun beurt wel vlotjes een bronzen medaille binnen. Het duo neemt komende zomer (20-30 juli) deel aan de World Games in Wroclaw in Polen.

(ACR)

Ian (18) en Ryan (16) Lodens zijn beiden lid van Ippon Zwijndrecht Jiujitsu Club. De broers behaalden vorig jaar al een wereldtitel in Madrid. Ook in 2017 behoorden ze zaterdag in Athene tot de beste ter wereld. In de categorie duo system classic U21 was het duo goed voor een gouden medaille. In hun categorie waren er elf teams. Het duo uit Knokke-Heist versloeg in de finale een Zwitsers duo.Op de laatste dag van de wereldkampioenschappen voor junioren en aspiranten waren de broers in duo mix aan de beurt. Ryan won met Marion Decrop bij de junioren een gouden medaille door een Nederlands duo (Eady Roelandschap/Job Weel) met 90,5 tegen 84 te verslaan. De Nederlanders hadden eerder Ian Lodens en Charis Gravensteyn naar de kleine finale verwezen. Ian en Charis haalden op hun beurt wel vlotjes een bronzen medaille binnen. Het duo neemt komende zomer (20-30 juli) deel aan de World Games in Wroclaw in Polen.(ACR)