Brent Vangheluwe (RYSC) pakt goud op Vlaamse jeugdkampioenschappen zwemmen

De Ieperse zwemclub RYSC kan terugkijken op meer dan geslaagde Vlaamse Jeugdkampioenschappen. Er was Miel Verheye die zijn talent op de rugslag toonde, met een bronzen plak op zowel de 100 als de 200 meter. Maar de grote blikvanger was Brent Vangheluwe (14). Hij pakte zilver op de 200 meter wisselslag en gouden medailles op de 100 en de 200 meter rugslag.

© EF

“Ik wist dat de kans bestond dat ik voor de medailles ging zwemmen maar ik had dat eerder op de crawl verwacht”, opent de talentvolle Ieperling. “Ik had me niet specifiek toegelegd op de vlinderslag, maar blijkbaar komt mijn uithoudingsvermogen op dat onderdeel heel goed tot zijn recht. Bij de start lig ik meestal wat achter, maar als de anderen wat gas moeten terugnemen, slaat mijn turbo aan en zo kan ik heel sterk finishen”, legt hij uit.

“Ik ben heel tevreden met mijn medailles. Ze zijn het resultaat van het harde werk op training. Ik train het liefst zeven keer per week en dan geeft het natuurlijk voldoening als je merkt dat je inspanningen beloond worden.”

Besttijd verbeteren

Brent Vangheluwe mikt nu voluit op de Belgische Jeugdkampioenschappen die in de zomer plaatsvinden. En hij wil ook zijn tijd op de vlinderslag aanscherpen. “Ik leg de lat misschien wel hoog, maar ik wil tegen het einde van het jaar de kaap van de minuut ronden op de 100 meter vlinderslag. Ik moet nog vier seconden van mijn besttijd zien af te doen. Dit wordt geen simpele opdracht maar als ik me wil kwalificeren voor de wedstrijd in Aken van volgend jaar moet ik die tijd kunnen halen”, vertelt een ambitieuze Brent Vangheluwe.

“Het zou voor mij een mooie uitdaging zijn om mij te kunnen meten met buitenlandse tegenstanders. Ik weet dat ik met mijn tijden op Belgisch niveau wel goed zit, maar ik heb geen zicht op de sterkte van de tegenstanders uit de andere Europese landen. Ik kijk er enorm naar uit om eens tegen hen te zwemmen.” (TVI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.