Brent Declerck en Aaron Kusdemir naar WAGC trampoline: “Een finaleplaats blijft het doel”

Bruggelingen Aaron Kusdemir en Brent Declerck nemen deel aan het WAGC in Baku. (Foto ACR)
Redactie KW

Brent Declerck (WIK Oostende) en Aaron Kusdemir (Rust- Roest Brugge) zijn al jaren actief op trampoline. Beide Bruggelingen zijn geselecteerd voor deelname aan WAGC, een soort WK voor de jeugd van 26 tot 29 november in Baku.

In Azerbeidzjan is het vooral uitkijken naar de prestatie van Brent Declerck (14) uit Sint-Andries. Op het EK eerder dit jaar in het Russische Sochi behaalde hij bij de junioren op dubbele minitrampoline een zeer knappe score van 69.000, goed voor een zilveren medaille. Het was een mooie beloning voor zijn jarenlange en harde turnwerk. Eerst bij Rust- Roest Brugge en sinds twee jaar bij WIK Oostende waar hij zijn trainster Lynn Patrouille volgde en er ook gecoacht wordt door Annick Deweert.

In Baku gaat Brent tevens voor de trampoline, in de categorie 15-16 jaar. “Op een dubbele mini geraak ik wellicht verder”, is hij duidelijk. “Een plaats in de finale is mijn ambitie en op trampoline hoop ik op een mooie plaats. Op het EK had ik mijn voet geblesseerd en kon ik in die discipline niet meer verder. Op het WAGC zal de concurrentie toch iets groter zijn, met meer en goede landen. Op het EK mochten er maar twee per land naar de finale. In Baku zit er daar geen limiet op.”

Boven verwachtingen

Aaron Kusdemir (20), in Brugge gecoacht door Michael Goossens, neemt in Baku enkel deel aan dubbele minitrampoline. “Een sprintje trekken, twee keer springen en met beide voeten perfect op de grond komen lijkt mij iets gemakkelijker dan tien keer gestrekt de hoogte ingaan. Er zijn er die beter zijn dan mij, maar het is leuk om geselecteerd te zijn. Met dank aan mijn tweede proef die toch wel heel goed was en in de eerste plaats voorzien was om te zien hoe ver ik stond. Het was dus boven de verwachtingen.”

Het is Aaron zijn derde WAGC. In Rusland was hij zestiende, het jaar ervoor in Bulgarije strandde hij op plaats 32. “Ik hoop beter te doen. Ik zit nu wel in een hogere leeftijdscategorie, bij de senioren 17 tot 21 jaar. Een finale met de laatste acht wordt moeilijk, maar ik ga toch proberen er naar toe te werken.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.