Brent Declerck behaalt goud op dubbele minitrampoline op WAGC

© (Foto GF)
Redactie KW

In Baku, Azerbeidzjan had voor de jongeren in Tumbling, Trampoline en Dubbele Mini Trampoline de World Age Group Competition of WAGC plaats. Bruggeling Brent Declerck (Rust-Roest Brugge/ WIK Oostende) was goed voor een gouden medaille op de dubbele minitrampoline.

In Azerbeidzjan was het op het internationaal jongerentornooi voor ons land vooral uitkijken naar de prestatie van Brent Declerck (14) uit Sint-Andries. Op het EK eerder dit jaar in het Russische Sochi behaalde hij bij de junioren op dubbele minitrampoline een zeer knappe score van 69.000, wat dan goed was voor een zilveren medaille. Het was een mooie beloning voor zijn jarenlange en harde turnwerk. Eerst bij Rust- Roest Brugge en sinds twee jaar bij WIK Oostende waar hij zijn trainster Lynn Patrouille volgde en er ook gecoacht werd door Annick Deweert. Ondertussen keerde Brent voor mini dubbele trampoline samen met Lynn naar Rust-Roest Brugge terug. Voor trampoline bleef hij in Oostende.

In Baku behaalde Brent op trampoline, in de categorie 15-16 jaar, een 21ste plaats op 49 deelnemers. Zijn aandacht ging echter naar de dubbele mini waarin hij op voorhand zeker was dat hij daar kon scoren. Een plaats in de finale was zijn eerste ambitie. Waar hij ook in slaagde. Alle acht gymnasten sprongen in die finale twee doorgangen. Iedereen begon vanaf nul en er werden geen herhalingen van elementen toegestaan in de voorrondes. Maar de Bruggeling had nog wat in petto, namelijk twee doorgangen met een hoge moeilijkheid: bifo rudy strek met full full strek en bifo gehurkt met triple gehurkte salto. En dit met een mooie landing, dito uitvoering. Goed voor 71.500 punten en een gouden medaille. “Helaas door omstandigheden kon ik niet mee als trainster”, zegt Lynn Patrouille. “Ik volgde alles met heel veel spanning via de live stream. Ik kon het niet geloven maar ik ben super tevreden en heel trots op Brent.”

Plaats twee en drie gingen naar Groot-Brittannië met een score van 70.600 en 69.700.

Eerder in Baku bij de 13-14-jarigen behaalden Rien Denolf en Sam Gheysen van de groep Trampoline van WIK Oostende een vierde plaats in de finale synchroon. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier