Bredense schipper blinkt uit tijdens Tall Ships Races

Schipper Dirk Gunst (centraal) met twee van de bemanningsleden tijdens de Tall Ships Races: Rosanna Gigi en Tom Prinsier met dochtertje. © Foto: BVO
Redactie KW

Schipper Dirk Gunst uit Bredene behaalde met zijn schip de Tomidi opnieuw een schitterend resultaat in de Tall Ships Races 2015.

Dirk Gunst en zijn bemanning vertrokken bij het begin van de zomer in Belfast (Noord-Ierland) en gingen in verschillende etappes noordwaarts met aankomst in Aalborg (Denemarken). Op maandagavond 24 augustus meerde de Tomidi eindelijk aan in Oostende. De bemanning van de Tomidi behaalde de eerste prijs omdat ze over de hele wedstrijd beschouwd het snelst voeren. Daarnaast pronkt het team van Dirk Gunst ook met een beker omdat ze de Tomidi de snelste tijd liet noteren in de categorie Spinnaker. Door een systeem van handicap, kunnen in dit tweede klassement alle 80 deelnemende zeilschepen opgenomen worden.

“Ik ben heel trots op de twee gewonnen titels, die onmogelijk zijn zonder een geoliede samenwerking tussen de bemanningsleden. De tocht was vooral voor de vele jongeren een unieke ervaring, want het evenement is bedoeld om zeilers onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilgebeuren”, vertelt Dirk.

“De volgende race start over een klein jaar in Antwerpen en gaat zuidwaarts. De organisatoren voorzien in 2017 zelfs een trans-Atlantische editie, waarbij de deelnemers waarschijnlijk vijf maanden onderweg zullen zijn. Nieuwe uitdagingen ligt dus in het verschiet”, aldus de schipper. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier