Bredense roeier Marlon Colpaert feestelijk ontvangen op stadhuis Oostende

Een glunderende Marlon Colpaert, in gezelschap van Daniël Deweert (vz), Guy Vansteenkiste (pr KRNSO), Jeroen Neus (trainer) en zijn vrouw, schepen van Sport Bart Plasschaert en burgemeester Bart Tommelein. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Na het behalen van de Europese titel U23 in Duisburg (Duitsland) en de bronzen medaille op het WK 2021 in Tsjechië werd roeier Marlon Colpaert, lid van de Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende, samen met zijn trainer en leden van het clubbestuur feestelijk ontvangen door het Oostendse stadsbestuur.

“Het is een eer dat Marlon, onze meest succesvolle roeier van de club, die dit jaar het 150-jarig bestaan viert, ontvangen wordt op het stadhuis van Oostende”, stelt trainer en pleegvader Jeroen Neus.

EK in Polen

“Alle ogen zijn nu gericht op het EK 2021, dat plaatsvindt op 4 en 5 september in Polen. Als regerend Europees kampioen moet het duo Marlon Colpaert-Tybo Vyvey proberen de Europese titel te verlengen. Dan volgen twee jaar voorbereiding op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.”

Of dat in skiff enkel of dubbel zal gebeuren, moet de toekomst nog uitwijzen. “In 2023 moeten we onze quota halen voor deelname in Parijs 2024. Marlon wordt senior. Tybo blijft nog een jaar U23. Individueel moeten ze sterker worden en dan kijken we wat de beste combinatie zal zijn.”

De KRNSO- jeugd neemt dit weekend deel aan de Coupe de la Jeunesse in Oostenrijk. “Met Astrid Van Roy hebben we kansen op een medaille in dubbel. Het duo Erin Neus-Marit Jansen wil vooral ervaring opdoen en eventueel de finale halen.”

“Kato Vanneste moet nog 15 jaar worden en is reserve in skiff. Oorspronkelijk zouden we aantreden met een Vier, maar door de rugblessure van Astrid Vrancken, hebben we die voorbereiding moeten afbreken. Na de zomer volgen nog de nationale kampioenschappen in Gent. We verwachten mooie prestaties van onze talentvolle jeugd!”

Feestvarken Marlon Colpaert stond fier te genieten in de Alice Freyzaal met zijn ereschaal. “Het is de eerste keer dat ik, als Bredenaar en lid van KRNSO, hier in het stadhuis van Oostende kom”, vertelt Marlon.

“Het is best indrukwekkend en ik ben aangenaam verrast door zoveel eer! Ik ben fier dat ik het EK-goud en het WK-brons kon meebrengen naar Oostende. Het EK 21 in Polen wordt ons volgende streefdoel, maar op lange termijn kijken we nu vooral uit naar de Olympische Spelen in Parijs.”

“Ik word enorm gemotiveerd door de schitterende prestaties van onze Belgen in Tokio. Ik wil er alles aan doen om ook ooit op het olympisch podium te staan, hopelijk in Parijs!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.