Brecht Van Vooren en Karlien Claus winnen eerste Viven triatlon in Damme

Redactie KW

De organisatie van de eerste Viven Triatlon in Damme werd de voorbije maanden ferm verstoord. Gelukkig kon Viven toch plaatsvinden als triatlon in plaats van duatlon.

De organisatie van de eerste Viven Triatlon in Damme werd de voorbije maanden ferm verstoord. De vzw Tridam had als datum 30 mei voorzien, maar omwille van de coronapandemie werd die dag geschrapt. Daarna werd zaterdag 5 september als nieuwe datum gekozen.

Viven werd toch triatlon

Door de aanwezigheid van blauwalg in de Damse Vaart, moest men echter een andere locatie zoeken. In allerijl werd drie dagen voor aanvang van de wedstrijd nieuw zwemwater gevonden in de nabijgelegen Leopoldsvaart. De kwaliteit van het water moest eerst getest worden. Het water werd pas vrijdag, de dag voor de wedstrijd, goed bevonden.

Zo kon de Viven in laatste instantie toch plaatsvinden als een triatlon en niet als een duatlon, tot groot jolijt van de deelnemers. Het ging om een kwarttriatlon, een niet stayerwedstrijd, die in de regio meer dan welkom is na het wegvallen van Den Halven van Damme en de triatlonwedstrijd in Oostkerke.

Eerste podiumplek voor Van Vooren

Het was Alexis Krug die zaterdag als eerste uit het water van de Leopoldsvaart kwam, met in zijn zog Brecht Van Vooren. Die ging er in het fietsen meteen vandoor en kwam als eerste aan de laatste wissel. Tijdens het lopen kwam de voorsprong van Van Vooren niet meer in gevaar. Hij won voor Krug in 1u54’21”. Arne Devliegher uit Veurne haalde het voor de derde plaats voor een andere West-Vlaming, Dennis Dieussaert uit Bredene. Jan Petralia uit Tielt zette een sterke fiets- en loopprestatie neer en werd vijfde. Andere provinciegenoten bij de eerst tien waren belofte Milan Verschaeve uit Pittem op plaats zeven en Jordi Kooiman uit Varsenare op plaats tien.

Ook bij de dames maakte een duo na het zwemmen de wedstrijd. Marie Luyckx was tijden het fietsen sterker dan Karlien Claus. Die laatste ging in het lopen haar eigen weg. Zo won de Oost-Vlaamse Karlien Claus nabij de kerk van Oostkerke voor Liesbeth Verbiest en Jonie Vanhoutte uit Geluwe. (ACR/ Foto’s ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier