Bram en Mats naar Vlaams Kampioenschap judo

Judoka’s Mika Deflou, Keenan Dewever (U15), Mats Crève, Bram Mollet, samen met voorzitter Franky Passchijn en hoofdtrainer Thierry Baetslee. (foto FRO)
Redactie KW

Na het succesvol nationaal tornooi organiseerde judoclub Sonkei Bredene afgelopen zondag ook het provinciaal kampioenschap voor U15, U18 en U21-jarigen. Meer dan 200 judoka’s schreven in voor dit PK. Alles verliep volgens de vereiste veiligheidsmaatregelen.

De organiserende club mag zich verheugen in het feit dat twee van de zes deelnemende clubleden op het podium stonden en geselecteerd zijn om deel te nemen aan het Vlaams Kampioenschap dat op 13 en 14 november plaatsvindt in Nevele.

Mats Crève werd derde in de categorie U15. “Peter Crève, ex-speler van AS Oostende, Club Brugge en SK Beveren, is mijn nonkel”, vertelt Mats voor zijn eerste gevecht. “Het is dus logisch dat ik gestart ben met voetballen. Ik speel linkerflank bij de U15 van KSK Bredene. Sinds drie jaar combineer ik dat met judo bij Sonkei Bredene. Voorlopig lukt dat aardig. Hoge ambities koester ik niet, maar ik wil mij vandaag selecteren voor het Vlaams kampioenschap in Nevele.”

Gematigd optimistisch

Bram Mollet (U18, +90 kg) verloor zijn gevecht tegen Karel Dereere, maar gaat als tweede door naar VK in Nevele.

Hoofdtrainer Thierry Baetslee was vooraf gematigd optimist. “We hebben geen toptalenten in onze club, maar er wordt wekelijks goed gewerkt met de judoka’s die de ambitie koesteren om deel te nemen aan provinciale en Vlaamse kampioenschappen. Ik sta hen technisch en tactisch bij. Het is niet de bedoeling iets te forceren, maar als we een prijsje kunnen pakken of een selectie kunnen afdwingen, zullen we het niet laten. Een gezonde geest in een gezond lichaam is belangrijk!”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier