Boxing Club Menen sleept enkele toptitels binnen op EK Kickboksen

© NV
Redactie KW

Op 8 en 9 februari was er het Europees kampioenschap Kickboksen in Birmingham, Engeland. Boxing Club Menen Team Fettah mocht daar uiteraard niet ontbreken en trainer Chouaib Fettah en voorzitter Kurt Platteeuw stuurden hun beste mannen en vrouwen richting United Kingdom.

Boxing Club Menen Team Fettah leert de jongeren, ongeacht origine of geloof, niet alleen de sport zelf maar ook het respect voor de trainer en elkander. Zo biedt de club nog tal van voordelen op sociaal, fysiek en integraal vlak. Deze multiculturele groep is een mooi voorbeeld van hoe jongeren, meisjes en jongens, van zowel Vlaams, Marokkaans, Tunesisch, Russisch, Turks en Algerijns origine in vriendschap, vertrouwen en respect met elkaar omgaan. De boksclub met een ledenaantal van ongeveer een zeventig tal personen stijgt in populariteit en veel meisjes vinden er vandaag alsook gemakkelijk de weg naar de club gelegen in de sporthal van het Badhuis Menen.

Boxing Club Menen sleept enkele toptitels binnen op EK Kickboksen
© NV

Het Fettah team kwam in ieder geval naar huis met een hele reeks titels waar de gemiddelde boksclub al met de helft fier op zou geweest zijn. Ahmed Oubliaid werd Europees kampioen in de categorie 65 kg en Deni Shasboelatov Europees kampioen in de categorie 60 kg. En daar stopt het niet want hierop volgden nog vijf Europese kampioenen. Eerst en vooral de 45-jarige trainer en vice kampioen Chouaib Fettah ‘himself’ en daarna ook zijn twee zonen Youness en Hatim Fettah, Maxime Sinnecal en Lombart Art. De muren van Boxing Club Menen zal straks prachtig gedecoreerd kunnen worden met een hele resem boks ‘belten’.

Boxing Club Menen sleept enkele toptitels binnen op EK Kickboksen
© NV

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier