https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Boxconstructors duatlon is eerste organisatie van Bellegems Multisport Team: “Een van de mooiere wedstrijden maar zwaarste duatlon van het land”

Rechtstaand zie je Davy Vanwijnsberghe, Kathleen Den Hondt, Tenzin Vanwijnsberghe, Yannis Devoldere, Pascale Delaere en Niki Devoldere. Vooraan zit links Tara Vanwijnsberghe en rechts Gaëlle Dumont. (EDB - foto EDB) © Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Het Bellegems Multisport Team vierde nog de eerste verjaardag niet en pakt zondag al uit met een duatlon in Bellegem.

Het Bellegems Multisport Team (BMT) werd op 1 januari van dit jaar opgericht onder de vleugels van vzw KSV Bellegem. “We staan open voor lopen, fietsen, duatlon en triatlon”, getuigde initiatiefnemer Niki Devoldere, die ruim twee jaar in Bellegem woont.

Niki is renner bij Elite zonder contract en houdt ook van duatlon en triatlon. Zijn hoofdsport is eigenlijk crossduatlon. Samen met zijn partner Pascale Delaere, Filip Tack en Jan Goddaer richtte hij BMT op. Nu is ook Davy Vanwijnsberghe bij het bestuur. De club telt ondertussen 27 leden. De trainingen halen meestal 10 tot 15 deelnemers.

“Na corona zal dit enkel maar meer worden,” stelt Niki. Het lidgeld wordt met 25 euro heel laag gehouden. “We willen zo laagdrempelig mogelijk zijn en er is geen kledijplicht. Je hoeft ook geen bepaald niveau te hebben. Iedereen die graag loopt en/of fietst, is bij ons welkom en de eerste keer mag je zonder betalen komen proberen!”

Unieke training

“BMT staat open voor geoefende atleten én voor beginners”, vertelt Niki, die gediplomeerd trainer is en gedurende het hele jaar op maandag looptraining geeft.

“Uniek is dat beginners en gevorderden samen training krijgen want we werken in circuitvorm.”

Gedurende het wielerseizoen wordt er op zondag samen gefietst met WTC De Pelikaan, de zustervereniging van BMT die ook onder KSV Bellegem valt. “Het gebeurt ook soms dat er nog trainingen tussen gelast worden op donderdag, dat kan eens een vrouwenfietsrit, een koppeltraining of fietsen zijn, of leren hoe je snel kan wisselen in de wisselzone tussen het lopen en het fietsen.”

“We hebben weer zowel beginnende als gevorderde fietsers. De sterke fietsers worden getraind naar het wedstrijdseizoen toe. Er zijn er die aan het nationale duatloncircuit deelnemen, de wedstrijd van zondag in Bellegem is de voorlaatste wedstrijd in dat circuit.”

BMT begon dit jaar met Start-to-duatlon. “De meesten kenden al één discipline, ofwel kunnen ze al lopen en willen ze met een koersfiets beginnen rijden ofwel fietsten ze al en wilden ze ook trainen om te lopen.”

“Onze Boxconstructors duatlon kan na twee keer verplaatsen toch plaatsvinden. Het is een van de schonere wedstrijden, maar ook wel de zwaarste duatlon van het land. Ik vind het zelfs jammer dat ik niet kan deelnemen aan zo’n mooie wedstrijd”, aldus Niki. Tot vrijdag kan er nog ingeschreven worden als er nog plaatsen zijn.

Twee wedstrijden

Op zondag 3 oktober staan er twee wedstrijden op het programma. Om 12.30 uur staat een ‘just for fun-duatlon’ gepland. Deze wedstrijd staat open voor recreatieve deelnemers en jeugd vanaf 14 jaar. “Dit is de kans voor recreatieve sporters om eens op een laagdrempelige manier te proeven van een duatlon. Er wordt 2 km gelopen, 16 km gefietst en nog eens 2 km gelopen.

Om 15 uur start dan de XL duatlon voor de meer ervaren sporters. Er wordt 6 km gelopen over drie ronden, 40 km gefietst over vijf ronden en dan nog eens 4 km gelopen over twee ronden.

De wisselzone staat opgesteld in de Brouwtorenstraat. De deelnemers gaan lopend en fietsend tien keer ‘t Kruiske in Bellegem omhoog en komen net zoveel keer over Bellegemplaats. “We hopen ook op veel supporters en een waar duatlonfeest!”

Info: https://sites.google.com/view/bellegemsmultisportteam/duathlon

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.