Boussy en Vanlerberghe winnen MCLB-cross in Stekene

De jonge zijspanrijders Dylan Boussy en Achly Vanlerberghe zetten de MCLB-cross in Stekene naar hun hand. © Foto Coghe
Redactie KW

De jonge zijspanrijders Dylan Boussy en Achly Vanlerberghe uit Koekelare en Woumen hebben dit weekend de A-toppers het nakijken gegeven op het bijzonder zware zandcircuit Nieuwdorp in het Oost-Vlaamse Stekene. Ze wonnen hun beide reeksen.

Er was al meteen een spectaculaire eerste start. Arne Dierckens en Kenny Boxtaele werden daarbij al meteen uitgeschakeld en ook Stijn Mathijs en Dagwin Sabbe werden tot een lange achtervolging gedwongen. Dylan Boussy en Achly Vanlerberghe lukten de kopstart voor Bert Soetaert en Dimitri Vandeursen en Yens Delmotte en Tom Verbrugghe. Wat deze combinaties ook probeerden, Boussy-Vanlerberghe bleef onvermurwbaar leiden tot over de finish. Ruben Galle-Jeroen Catelin bleven ook al continu op vier, al rukten Gianni Dhondt-Bram Verbrugghe wel op naar vijf voor Nico De Soete-Michael Dhondt.

Ook in reeks 2 lukten Boussy-Vanlerberghe de holeshot, nu voor Pieter Vanwalleghem-Steve De Schacht, al werden zij een ronde later opzij gezet door zowel Soetaert-Vandeursen als Mathijs-Sabbe. Die beten vervolgens eens te meer hun tanden beten op de strak sturende Boussy-Vanlerberghe. Delmotte-Verbrugghe moesten op vier wijken voor De Soete-Dhondt, waarna Vanwalleghem-De Schacht hun prima uitgangspositie verzilverden met plek zes.

Bert Soetaert-Vandeursen behaalden aldus hun eerste A-zege van het seizoen voor Yens Delmotte-Verbrugghe en Nico De Soete-Dhondt. Maar de grote winnaars werden uiteraard Dylan Boussy-Vanlerberghe en dit bij de B’s voor Pieter Vanwalleghem-De Schacht en Jordy Kint-Stijn De Vylder.

Govaert en twee schoonbroers uit Ooigem

Maarten Govaert uit Oostrozebeke pakte een nieuwe eindzege bij de Internationalen MX1. Hij kwam als reekswinnaar en derde door de finish, en telde een zelfde aantal punten als Segers en Verleysen. De chrono wees echter met een tiental seconden in het voordeel van Govaert. Bij de Inters MX2 was er een dubbele reekszege voor Wietse Brackman. Niki Debruyne werd tweede, Tim Vandriessche vervolledigde het podium. Ook een West-Vlaming aan het feest bij de Inters B trouwens, met de eerste eindzege van Mattis Meersschout uit Wingene.

De Nationalen moesten het meesterschap ondergaan van twee jonge gasten uit Ooigem. Bij de MX1 was de eindzege voor Damon Tanghe en bij de MX2 was zijn schoonbroer Yenthe Dourte aan het feest.

Nog meer West-Vlaamse prestaties

In de nevenreeksen was er voorts nog een derde plaats voor Stefaan De Ruyck (Tielt) bij de Nieuwelingen B. Kelly Debruyne (Poperinge) was weer de snelste bij de Dames-Open. Lothar Desmet (Pittem) haalde opnieuw een derde podiumplaats bij de Nieuwelingen MX1. Matthias Vermeersch (Ardooie) werd tweede bij de Juniors MX1, derde werd Karel Vanhaecke (Oostkamp). Een knalprestatie was er ook van Niel Vandevelde (Ooigem), met een dubbele reekszege bij de Juniors MX2, waar Arne De Meulemeester (Meulebeke) de derde plek opeiste.

Volgende afspraak op Paaszondag in Oosteeklo.

(Guido Allewaert)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.