Bondscoach Philip Mestdagh: “Julie Vanloo blijft een talent, maar talent moet ook hard werken”

© belga
Tom Vandenbussche

Bondscoach Philip Mestdagh heeft 29 speelsters geselecteerd voor de komende zomerstage van de Belgian Cats. Van 6 tot en met 18 juli zullen de Belgische basketbalvrouwen trainen in Kortrijk, Wilrijk en Louvain-la-Neuve. Julie Vanloo, die voor het preolympisch kwalificatietornooi in Oostende nog thuisgelaten werd, is er weer bij.

“Julie blijft een talent, maar talent moet ook hard werken”, aldus Mestdagh. “Ik weet dat dat elk team persoonlijkheden heeft, maar soms moeten die karakters zich ook kunnen aanpassen. Ik heb Julie dat uitgelegd na de match tegen Servië (op het EK in 2019, red.). Ik heb dat na haar periode in Australië nog eens geprobeerd, maar blijkbaar is dat niet aangekomen. Enkele weken geleden in Kortrijk hebben we een nieuw gesprek gehad. Nu is het aan haar.”

15-jarige Nastja Claessens

Opmerkelijk: Mestdagh geeft enkele jonge talenten de mogelijkheid om in juli eens van de Cats te proeven. Vooral de naam van de amper 15-jarige Nastja Claessens ut Deerlijk valt op. Zij is de dochter van een Belgische papa en een mama uit Turkmenistan, ex-Belgian Cat Irina Medvedeva. “Door het uitstel van de Spelen is dit een fantastische gelegenheid om jongeren bij de nationale ploeg te betrekken. Nastja en Julia Franquin zijn de grootste talenten. Voor hen is het een uitdaging om eens met de echte Cats te trainen. Zo kunnen ze zien welke werkethiek die toppers hebben. En zullen ze vaststellen: talent is niet genoeg, er moet ook hard gewerkt worden.”

Ook Lore Devos en Elise Ramette

Naast Serena-Lynn Geldof, Kyara Linskens, de zusjes Massey, de zusjes Mestdagh en Ann Wauters mogen ook Lore Devos (Kortrijk) en Elise Ramette (Ieper) zich voor de stage opmaken. “Het zijn beiden talentjes met veel potentieel, maar ook voor hen geldt hetzelfde principe. Op je 18de moet je een stap zetten en op je 22ste moet je dat nog eens kunnen. Ik hoop dat Lore en Elise de nodige ervaring hebben opgedaan om die volgende stap te zetten.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier