Boksgala Izegem: Strynckx en Fazliu strijden voor Belgische titel: “Fazliu zal niet winnen tegen mij”

Izegem : Boks op 1 november met oa Amy Naert , Timur Nikarkhoev , Denis Rosecu , Rpbin Barbiaux , Leonrado Strynckx , Liridon Fazliu. (foto Bart) © VDB

Op Allerheiligen heeft in sporthal De Krekel in Izegem het traditionele boksgala plaats van Boxing Club Izegem. Ongetwijfeld wordt de strijd om de Belgische titel bij de superpluimgewichten tussen Kortrijkzaan Leonardo Strynckx en Oostendenaar Liridon Fazliu dé blikvanger van de avond. Ook de Ingelmunsterse Amy Naert kan Belgisch kampioen worden als ze wint van de Bulgaarse Ivanka Ivanova.

“Liridon durft de strijd aangaan met evenwaardige tegenstanders”, zegt zijn coach Eddy Vandenhouweele. “En dat kan je van 70 procent van de boksers jammer genoeg niet zeggen. Dat zijn ‘kakkers’. In Izegem zullen we een waardig Belgisch kampioenschap zien. De winnaar? Liridon zeker!”

“Liridon zal niet winnen tegen mij”, zegt Leonardo. “Ik bestudeerde met coach Filiep Tampere heel goed de boksstijl van Liridon in detail en ik vind van mezelf dat ik ook beter ben – sorry Liridon en op Allerheiligen Belgisch kampioen zal worden.”

Bulgaarse

Amy Naert krijgt bij gebrek aan een Belgische tegenstander de Bulgaarse Ivanka Ivanova (die 27 kampen bokste, er vijf won en 19 verloor) als tegenstander. Toch altijd een beetje eigenaardig. “Ivanka is wel een steengoede bokser die vaak in het buitenland bokste tegen heel sterke tegenstanders. Het is mijn zevende kamp (zes gewonnen) en mijn tweede kamp onder coach Filiep Tampere.”

Fazliu durft tenminste boksen tegen evenwaardige tegenstanders

In een derde profkamp krijgt de ex-Waal en van oorsprong Rus Timur Nikarhoev (29), die sinds drie maanden in Brugge woont en door ringbouwer Jean-Pierre Strynckx in contact kwam met Tampere, de kans om zijn al mooie bokscarrière een nieuwe start te geven. Hij bokste 28 kampen, waarvan hij er 24 won en slechts vier verloor. Hij was WBC Jeugd Wereldkampioen, werd twee keer Belgisch kampioen en een keer IBO Internationale titel bij licht zwaargewichten. Filiep zoekt nog een gepaste tegenstander.

Andere profkampen: Denis Rosescu (Filiep Tampere) bokst tegen de Fransman Mohamed Cherif Benchadi. Robin Barbiaux krijgt de Fransman Samir Ghodbane als opponent.

De eerste kamp begint om 17 uur. Tickets: 175 euro (met vipdiner), 85 euro (vipkaffee), 40 in vvk, 45 euro add (tribune A en C), 50 in vvk en 55 euro add (tribune B), 40 in vvk en 45 add (ringplaats), 20 in vvk en 25 euro add (staanplaats). Voorverkoopadressen: Yin Yang, Stationsstraat 105, Gits; Kaffee Lagaar, Korenmarkt 1, Izegem.

De weging heeft plaats op maandag 31 oktober om 17 uur in Ying Yang in Gits.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.