De 17-jarige gymnaste veroverde vrijdagnamiddag drie medailles: goud in de sprongoefeningen, zilver aan de brug met ongelijke leggers en brons aan de balk. Daar kwam later nog een vierde bij: een tweede bronzen medaille voor de all-round. Zondagvoormiddag was er de medailleuitreiking in het imposante Zayed Sports City Stadium. Blanche is lid van turnclub Krachtig en Lenig in Wervik. Ze verblijft nog tot en met donderdag in het Abu Dhabi om er deel te nemen aan de slotceremonie.

Vrijdag keert ze terug naar ons land. Haar ouders Koen Biesbrouck-Karin Charlet keren dinsdag al terug. "Blanche is dolgelukkig", weet haar moeder. "Nooit gedacht dat ze drie medailles zou veroveren. Voor haar en voor ons is dit alvast een unieke belevenis", aldus mama Karin.

(LVW/fotoLVW)

De 17-jarige gymnaste veroverde vrijdagnamiddag drie medailles: goud in de sprongoefeningen, zilver aan de brug met ongelijke leggers en brons aan de balk. Daar kwam later nog een vierde bij: een tweede bronzen medaille voor de all-round. Zondagvoormiddag was er de medailleuitreiking in het imposante Zayed Sports City Stadium. Blanche is lid van turnclub Krachtig en Lenig in Wervik. Ze verblijft nog tot en met donderdag in het Abu Dhabi om er deel te nemen aan de slotceremonie. Vrijdag keert ze terug naar ons land. Haar ouders Koen Biesbrouck-Karin Charlet keren dinsdag al terug. "Blanche is dolgelukkig", weet haar moeder. "Nooit gedacht dat ze drie medailles zou veroveren. Voor haar en voor ons is dit alvast een unieke belevenis", aldus mama Karin. (LVW/fotoLVW)