Bladerunner zoekt zelf sponsoring om dure loopzolen te kunnen blijven betalen

Redactie KW

‘Bladerunner’ Jan Jennes uit Ieper loopt meer en meer voor goede doelen, waardoor zijn dure loopzolen alsmaar sneller verslijten. Hij doet nu een oproep tot sponsoring om zijn levensdoel vooret te zetten.

Jan Jennes (47) uit Ieper sport al 8 jaar voor goede doelen nadat hij zijn linker onderbeen verloor door een arbeidsongeval en spierziekte. Met zijn prothese loopt en wandelt hij wedstrijden tot 128 km. “Vóór de amputatie was ik altijd heel sportief”, vertelt Jan. “Ik deed onder meer aan hardlopen en zwemmen. Toen ik mijn onderbeen verloor, stond mijn wereld stil. Mijn sportleven leek ten einde, maar ik weigerde bij de pakken te blijven zitten. Dankzij een loopprothese kon ik geleidelijk weer wandelen en lopen. Tijdens mijn ziekenhuisopname werd ik rechtstreeks geconfronteerd met heel wat leed bij volwassen en kinderen. Daarom wou ik hen helpen en mijn sportprestaties laten sponsoren voor goede doelen.”

Bladerunner zoekt zelf sponsoring om dure loopzolen te kunnen blijven betalen

Na deelnames aan de 100 km van Ieper, Dodentocht, Nacht van Vlaanderen, Heist Loopt en Antwerp 10 Miles voor onder meer Sea Shepherd, Move To Improve, het Hartteam en dolfijnentherapie voor kinderen lijkt het nieuwe levensdoel van Jan gedwarsboomd. “Mijn loopprothese, die ik de naam Mister Bones gegeven heb, moest ik destijds zelf betalen. Dat was al heel duur. Omdat ik meer en meer loop, verslijten mijn loopzolen sneller. Ze hebben een levensduur van amper 2 tot 3 maanden. Een degelijke loopzool kost mij ongeveer 225 euro. Dit is een zware kost en ik kan niet terecht bij de overheid of verzekeringen, omdat lopen beschouwd wordt als een luxe. Ik wil blijven hardlopen voor goede doelen en daarom vraag ik nu zelf sponsoring. Wie sponsort, krijgt zijn of haar bedrijfslogo of naam op mijn dagelijkse prothese, en dat voor 3 jaar. Na een oproep op sociale media, kon ik al bij verschillende mensen al 600 euro ophalen. Ik ben hen heel dankbaar. Dankzij hun steun kan ik voorlopig blijven sporten voor anderen, die steun nodig hebben. Ik haal zoveel voldoening uit het helpen van anderen, dat het de rode draad in mijn leven is geworden.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier