BK Veldlopen voor masters in Beernem

Deze namiddag was het Bargepark in Beernem het strijdtoneel voor het BK veldlopen voor masters. Met ruim 350 deelnemers was dit een heel goed gestoffeerd treffen tussen de anciens van de atletieksport.

Er werden nogal wat medailles uitgedeeld. Alle deelnemers waren onderverdeeld per categorie van vijf jaar. Te beginnen met de dames en heren vanaf 35 jaar en zo verder komt men gemakkelijk aan een twintigtal nieuwe Belgische kampioenen.

De eerste gouden medaille voor de West-Vlamingen kwam op naam van Eric Leyseele die bij de mannen +65 een verbeten strijd voerde met Antoon Van Ryckegem uit Mol. In de laatste ronde sloeg hij een kloof van 20 seconden en dat volstond. Het tweede goud was voor Roger Knockaert, ook uit Beernem in de categorie +80 jaar.

Het koninginnennummer was de wedstrijd voor +35 bij de mannen waar de plaatselijke atleet Alexander Diaz Rodriguez en lid van AC Beverhout favoriet was voor de gouden plak. Daarvoor moest hij echter de maat nemen van Steven Heemskerk uit Lommel. Een gevaarlijk heerschap die vorig weekend bijna een minuut sneller liep dan Alexander in het BK in Wachtebeke. Maar Alexander kweet zich voortreffelijk van zijn taak en onder luid applaus van het talrijk opgekomen publiek liet hij Heemskerk geen schijn van een kans. Van start tot aankomst liep Rodriguez aan de leiding en in de voorlaatste ronde plaatste hij de ultieme versnelling. Francies Van Steenbrugge uit Gent veroverde het brons. Bij de dames waren de atleten uit Wallonië aan het feest. Sandrine Host uit Luik veroverde het goud in de categorie +40 en won zelfs de wedstrijd voor de winnares van de categorie +35 Catherine Martens uit Nijvel. (GD)

Ook Eric Leyseele kon een gouden medaille veroveren. (Foto GD)