BK eventing voor 4-jarige paarden op Waregemse hippodroom: “Mooi verhaal van samenwerking”

De Waregemse verenigingen sloegen de handen in elkaar om dit BK eventing te kunnen laten plaatsvinden. © ELD
Redactie KW

Dit weekend staat op de Waregemse hippodroom het Belgisch kampioenschap eventing voor 4-jarige paarden op het programma.

Dankzij een unieke samenwerking tussen verschillende Waregemse paardenverenigingen krijgen de Waregemse paardenliefhebbers dan toch nog waar ze recht op hebben. “Het zijn nog steeds bijzondere tijden door de coronapandemie”, vertelt Eva Vanwijnsberghe namens de organisatie. “Mooie evenementen zoals Waregem Koerse, Dressuur Waregem, Military Anzegem of L’Equino zagen we geannuleerd worden. Er waren ook veel minder activiteiten dan voorzien op Sport Vlaanderen Waregem. Toch zijn we bijzonder trots dat er ook goed nieuws is.”

Zaterdag en zondag vindt op Sport Vlaanderen Waregem immers het Belgisch kampioenschap 4-jarige eventingpaarden plaats, samen met een nationale eventingwedstrijd. De winnaar van het BK wint onder meer een dek van eventinghengst H-Ekwador (Heraldik XX x Corofino I), de eventingtoekomst wordt zo verzekerd. 44 paarden zullen strijden voor de Belgische titel en in totaal zullen maar liefst 300 paarden van de partij zijn.

Prachtige tweedaagse

Deze wedstrijd komt er dankzij de unieke vruchtbare samenwerking tussen enkele Waregemse verenigingen. “Zo zorgen Stad Waregem, Rijvereniging De Gaverbeek, Waregem Draaft, de Koninklijke Waregemse Koersvereniging, L’Equino, Jumping Waregem en Sport Vlaanderen voor logistieke medewerking, materiaal, het stallencomplex, wedstrijdmateriaal, hindernissen… Sport Vlaanderen Waregem stelt de nieuwe pistes en volledig nieuwe waterpartij ter beschikking, de koersverenigingen zorgen er dan weer voor dat de Waregemse galopbaan vrij is. Kortom, een mooi verhaal van samenwerkingen”, zegt de Desselgemse trots.

Medewerkers en vrijwilligers van deze verenigingen zetten zich belangeloos in om dit event te doen slagen en de paardenliefhebbers een mooie tweedaagse te bezorgen. Ook Paardensport Vlaanderen steunt deze mooie organisatie financieel. De eventuele opbrengsten van deze wedstrijd gaan voor 100 procent terug naar de Waregemse paardensport.

Coronaveilig

Alles gebeurt coronaveilig. “Uiteraard zullen de coronamaatregelen strikt worden opgevolgd. Er zullen maximaal 400 toeschouwers toegelaten worden op dit toch wel ruime domein. Onze gebundelde krachten zullen voor een geslaagde wedstrijd zorgen. Op naar een topweekend”, besluit Eva Vanwijnsberghe.

Op zaterdag 3 oktober 2020 om 13.30 uur openen minister Ben Weyts en Sport Vlaanderen officieel de nieuwe waterpartij op het middenplein van de hippodroom. Dat is een laatste luik van investeringen in topfaciliteiten voor eventing in Waregem.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier