Bij TC Middelkerke staat tegenwoordig plezier voorop bij de interclubteams

TC Middelkerke is een kleine club met voorlopig zo’n 77 leden. Het ligt in de Duinenweg wat heel moeilijk te vinden is. Vroeger werd er naast de club nog gevoetbald, maar door de fusie met Spermalie is het voetbalveld helemaal verdwenen. Je kan de tennisclub zien liggen vanaf de autoweg.

Volgende spelers treden aan in de reeks Heren 35 5 van TC Middelkerke: Bruno Lamour, Benny De Vlieger en Stefan Lapaige. Arnaud de Bourgniez en Raf Stroobant ontbreken op de foto. (Foto FD)

Dit jaar heeft interclubverantwoordelijke Danny Vandenbroucke zes ploegen ingeschreven: vier bij de volwassenen en twee jeugdploegen. Heren 60 2 en U9 2 doen het momenteel uitstekend en staan aan de leiding in hun poulereeks. Heren 45 3 won vorige zaterdag een streekderby van hun leeftijdsgenoten van TC L’Armorial De Panne vzw met 4-2 en staat voorlopig op de tweede plaats.

En dan hebben we ook nog de Heren 35 5. Eén van de protagonisten is de 54-jarige gehuwde handelsvertegenwoordiger Benny De Vliegher. “We begonnen onze campagne met een thuisontmoeting tegen Waregem Tennisclub. Bruno Lamour en Stefan Lapaige openden met een nederlaag. Stefan speelde wel een goede wedstrijd. Ikzelf speelde een goede eerste set, maar in de tweede viel het licht uit bij mij. Francky Vandenbussche hield de spanning er nog in. We wonnen vervolgens elk een dubbel, waardoor we met een 2-4-nederlaag de debatten openden. De week nadien trokken we naar Varsenare met Johan Tratsaert als joker. Nou ja… tegen een lager geklasseerde had hij zijn handen meer dan vol. En na een heel lange match verloor hij in drie sets. Arnaud de Bourgniez had intussen ook al een superlange driesetter in zijn benen, maar hij kon gelijkmaken. Stefan en ikzelf verloren dan weer ons enkelspel. In het dubbel konden Johan en Francis Piscador hun dubbel winnen, maar verloren uiteindelijk met een match-tiebreak. Met een 5-1-nederlaag reden we terug naar de kust. Vorige zaterdag kregen we onze streekburen uit Koksijde op bezoek. Arnaud speelde net als de week voordien een ellenlange thriller, net zoals Stefan. Bruno en ikzelf dan weer niet. Uiteindelijk verloren we met 1-5.”

“We hadden voor aanvang van de competitie niet de minste ambitie om door te stoten naar de eindronde. We beschouwen de interclub puur als recreatie, fun en een pintje drinken aan de bar na de ontmoeting.”

“Mijn ploeg speelt trouwens nog niet zo lang samen, hoor! We zijn gewoon een bende vrienden die op zondag naar de club komen om onder elkaar een wedstrijdje te spelen. Ik speel zelf al 20 jaar tennis. Om mijn conditie op peil te houden, ga ik regelmatig naar de fitness. En een balletje in een toffe club als Middelkerke waar binnen en buiten spelen mogelijk is.” (Dirk Sennesael)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.