BEUK geeft Delfine Persoon duwtje in de rug met live-video: ‘Delfine klopt erop’

© foto SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Het Nederlandstalig rocktrio met leden uit Brugge, Sijsele en Oostkamp pakt uit met een bijzondere registratie van ‘Delfine klopt erop’ in aanloop naar de rematch van morgen tegen de Ierse Katie Taylor.

Morgen, zaterdag 22 augustus, bekampt Delfine Persoon in het Britse Brentwood Katie Taylor een jaar na haar gecontesteerde nederlaag. De bokskampioene uit Gits verloor toen op punten en zal nu proberen om haar WBC-wereldtitel terug te pakken. Persoon heeft een brede schare fans achter zich, niet in het minst het Nederlandstalige rocktrio BEUK uit Brugge, Sijsele en Oostkamp. In hun repertoire steekt al geruime tijd het nummer ‘Delfine klopt erop’, een ode aan de fantastische atlete en een grote persoonlijkheid. Dit ging niet onopgemerkt voorbij want ze speelden al op haar Boksgala in Roeselare en in haar supporterscafé Yin-Yang in Gits.

In deze lockdown light-periode slaagde BEUK er toch in om een concert te spelen, meer bepaald op zaterdagavond 18 juli, op nauwelijks een kilometer van de heilige grond van Rock Werchter. “We werden gevraagd door A_live, een initiatief van een aantal tijdelijk werkloze bedrijven uit de evenementensector. Ze organiseerden een reeks online streaming concerten in het park van podiumbouwer Zippolla. Die is gevestigd langs de Werchtersesteenweg in Haacht”, zegt Roel Jacobus, zanger-bassist van BEUK.

“De kans hebben we met beide handen gegrepen, want die organisator ging bijzonder professioneel te werk. Vermis de evenementensector momenteel zowat in quarantaine zit, waren er geluidsmensen, een filmploeg, een videomixer en een streamingdienst om ons concert te capteren. Deze optredens zijn ook voor hen een visitekaartje om hun kunnen te tonen.”

Reacties uit Engeland, Denemarken en zelfs Australië

BEUK kon een uur lang coronaproof van jetje geven. Samen met gitarist Matthias Meyke Demey en drummer Laurent De Moor had Jacobus zich voorbereid alsof de band op de Main Stage van Rock Werchter geprogrammeerd stond. “Dit optreden was een unieke ervaring. Vermits het live gefilmd werd, konden we ons tonen aan een publiek dat nog niet met ons vertrouwd was“, aldus Jacobus.

https://www.youtube.com/watch?v=bEK59m0i2K0

De geluidsopnames van het concert werden in Cardiff, de hoofdstad van Wales, afgemixt en gemasterd door Romesh Dodangoda. BEUK werkte al eerder met deze producer annex mixer, bekend van zijn werk met onder meer Bring me the Horizon, Motörhead en Bullet for my Valentine. Op die manier kreeg het optreden een klank als een kasteel mee. “Ondertussen staan stukken dit liveconcert online en zitten we al aan duizenden views. We kregen we positieve reacties uit Engeland, Denemarken en zelfs Australië, wat kan tellen”, stelt een fiere Jacobus.

Delfine heeft intussen de liveversie met haar fans gedeeld en we duimen allemaal dat ze zaterdag de wereldtitel terugpakt

Door de uitbraak van Covid-19 zag BEUK dit jaar al een twintigtal concerten aan zich voorbijgaan. “Terwijl we in onze bubbel zaten, schreven we nieuw materiaal. In de komende maanden komt er een nieuw album uit met kakelverse nummers en livemateriaal van die show in Haacht. Onze Brugse platenbaas Nico Mertens maakt daar met zijn label Parsifal werk van. Als smaakmaker plaatsten we deze week de liveversie van ‘Delfine klopt erop’ online. Ze heeft dit intussen met haar fans gedeeld en we duimen allemaal dat ze zaterdag de wereldtitel terugpakt. Voor ons is ze altijd de morele wereldkampioene gebleven”, besluit Jacobus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier