Betere kwalificatie voor Stoffel Vandoorne in Duitsland?

Redactie KW

Na twee jaar afwezigheid keert de Formule 1 dit weekend terug naar de Duitse Hockenheimring. Een circuit waar Stoffel Vandoorne best goeie herinneringen aan heeft: in de GP2-klasse scoorde hij hier een podium.

Met zijn McLaren heeft hij hier nog niet gereden. De Rumbekenaar kijkt dan ook de kat uit de boom: “We weten dat de Hockenheimring een uitdagend parcours is, met lange, rechte stukken die veel motorkracht vragen en een trager, smaller gedeelte aan het einde van de ronde. Een goeie balans van de wagen en tractie om uit de bochten te komen zijn daar onontbeerlijk.”

Kwalificaties

Zijn team moet vooral hopen op betere kwalificaties: de voorbije weekends was de McLaren maar niet vooruit te branden op zaterdag en was Vandoorne meteen uitgeschakeld na het eerste kwalificatiegedeelte: in Frankrijk reed hij de 18de tijd, in Oostenrijk de 16de en in Groot-Brittannië de 17de chrono.

Tijdens de races zit de performantie van de McLarens weliswaar beter, maar dan is het kalf al verdronken omdat Vandoorne zich van achteraan de startgrid naar voor moet wurmen. Het is eraan te zien: de McLarenpiloot is de voorbije zes races niet meer in de top 10 gestrand. Geen WK-punten, dus.

Nieuwe inhaalmogelijkheid

Op de Hockenheimring is een derde DRS-zone toegevoegd, een bijkomende mogelijkheid om in te halen. “Het kan het veld door elkaar schudden”, denkt Vandoorne. “Hopelijk betekent het ook een spannende race, waarin we duels kunnen uitvechten voor de fans.”

Aan het enthousiasme van de Duitsers zal het alleszins niet liggen: “Ze zijn gek op autosport, dus zal er een leuke sfeer hangen na twee jaar afwezigheid.”

Voor de teams betekent de terugkeer naar Duitsland extra huiswerk, aangezien ze het parcours moeten herontdekken: het wordt druk tijdens de oefenritten van vrijdag. Zaterdag 21 juli om 15 uur wordt er gekwalificeerd, zondag 22 juli start de Grote Prijs van Duitsland om 15.10 uur.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.