Beselarenaar Mario Vandenbogaerde strandt in halve finales op WK darts

Mario Vandenbogaerde strandde in de halve finales in Londen. © foto ACR

De dartsspeler uit Beselare is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindstrijd op het BDO WK darts (150.000 pond) in Londen.

Mario Vandenbogaerde moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Jim Williams uit Wales. Hij verloor met 6-4. De 35-jarige Williams ging in de beginfase het beste van start en kwam tweemaal op een break op voorsprong (2-0 en 3-2). Vandenbogaerde nam met onder meer een 140 uitworp set drie voor zijn rekening. In set vier kon de 46-jarige West-Vlaming een 2-1 achterstand ombuigen in 3-2 setwinst en dit na onder meer drie 180 maximumworpen.

Zeven legs op rij

Williams, reekshoofd nummer twee, won set vijf met 3-0. “Super Mario” prikte in de volgende set uitworpen weg van 32, 66 en 64 waarmee hij de bordjes terug in evenwicht bracht. Vandenbogaerde pakte het eerste spelletje in set zeven, maar zag Williams vervolgens zeven legs op rij winnen. De Welshman greep vervolgens ook de voorsprong in set acht, maar die set ging met 3-1 naar zijn Belgische tegenstander. Een set later maakte de nummer twee van de plaatsingslijst het alsnog af in zijn eigen set en via dubbel acht werd de 6-4 eindstand vastgelegd.