Bernd Casier gaat als wedstrijdleider de nacht in van 6 uren van Kortrijk

Redactie KW

De 22ste editie van de 6 uren van Kortrijk zijn op gang geschoten onder een massale publieksbelangstelling.


Onder massale publieksbelangstelling is de rally van Kortrijk van start gegaan. De organisatie zag het publiek rijendik staan op openingsproef KP Moeskroen, maar de veiligheidsmaatregelen werden door de meeste personen in acht genomen. De wedstrijd werd even zeven minuten stilgelegd omdat de veiligheid niet meer kon worden gegarandeerd, maar de wedstrijd kon dus snel hervatten. Bij de officiële start in de schaduw van het belfort en het stadhuis woonden honderden mensen het begin bij. Ze zagen onder meer Bernd Casier vertrekken die prompt de eerste besttijd klokte in Moeskroen.

Eén seconde verschil

Casier reed een tijd van 8:44 op het parcours van ruim twaalf kilometer. Met zijn Fiesta R5 gaat hij Vincent Verschueren vooraf die in zijn Citroën DS3 R5 amper een seconde prijs gaf. Daarna komen Patrick Snijers op 7 seconden, winnaar van 2013 Didier Duquesne op 11 seconden, de Nederlander Jasper Van den Heuvel ook op 11 seconden, Davy Vanneste op 19 seconden en Lorenzo Bossu op 20 seconden. Fransman Jérôme Galpin staat achtste op 22 seconden.

Bij de historics zette winnaar van 2013 Didier Vanwijnsberghe (17de algemeen) de beste tijd neer. Thomas Vauterin ging amper drie tellen trager over het parcours. Paul Lietaer moest 16 tellen toegeven.