Benny Fisher zorgt voor sterke prestatie in de Great Breweries Marathon

Redactie KW

De atleet uit Oostende wint de wedstrijd over een afstand van 25 km.

Zowat 5.500 sportievelingen, 3.000 lopers en 2.500 wandelaars, hebben zondag in en rond Breendonk in een organisatie van Golazo hun loop- en wandelschoenen aangetrokken om deel te nemen aan de derde editie van de Great Breweries Marathon en de 25 Kilometer, voor lopers en wandelaars in het teken van bier, met een parcours langs drie brouwerijen (Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Palm Belgian Craft Brewers). Daar werden de nodige reserves aangevuld en konden de wandelaars een biertje drinken. Aan de finish kregen alle deelnemers een bierpakket om thuis verder na te genieten.

Benny Fisher, daags voordien 35 jaar geworden, was op de 25 km goed voor de zege in 1u27’12” voor Tommy Kinders (Sint-Niklaas) en Adriaan Van Buggenhout (Londerzeel). Tijdens deze wedstrijd bereikten 1.542 lopers de finish.

Op de marathon bleven maar liefst elf deelnemers onder de grens van drie uur. Daarbij ook de West-Vlamingen Glenn Vermander uit Dadizele als derde in 2u50’40” en Pieter Rosseel uit Izegem als zesde in 2u58’28”. De winst was voor Nid Rumphakwaen, een vijftigjarige uit Grimbergen. Hij liep de 42 km in 2u46’38”.

(ACR)