Benny Fisher wint tweede manche Loopcriterium van de Kust

Benny Fisher (links) moest ook in Zeebrugge rekening houden met Jasper Vitse (midden). (Foto ACR)
Redactie KW

De atleet uit Oostende was op de langste afstand in Blankenberge de snelste op het zeer gevarieerd parcours. Maandag kunnen de lopers naar Nieuwpoort.

Het Delhaize Loopcriterium van de Kust is verspreid over negen manches in verschillende kustgemeenten. De wedstrijden trekken niet alleen West-Vlaamse deelnemers aan, maar ook lopers van over het ganse land. Het voorbije weekend was Blankenberge na Zeebrugge de tweede op het lijstje.

De deelnemers konden kiezen tussen vijf of acht kilometer. Op de kortste afstand was Daan Dhondt uit Kruisem in 19’04” een kleine minuut sneller dan Bruggeling Pieterjan Dhaenekint. Joël Bouche uit Lievegem werd derde. Bij de dames was de jonge Shanaya Esther Schollaert uit Blankenberge de snelste in 22’57” en had een ruime voorsprong op Katrien Van Haver uit Ronsele en meer dan zeven minuten op Heleen Ramoudt uit Blankenberge.

In Zeebrugge miste Benny Fisher het podium. Een week later in Blankenberge stond de atleet uit Oostende wel op het hoogste schavotje. De Oostendenaar won de acht kilometer in 30’22” voor Jasper Vitse uit Bredene in 30’31” en triatleet Klaas Taecke uit Brugge in 30’34”.

Fisher was alvast tevreden met zijn overwinning. “En dit op een mooi, gevarieerd parcours met de pier, de duinen, heuvels, zacht en hard zand en trappen. Voor elk wat wils. Het was alvast een opsteker omdat ik tot twee keer toe een gaatje kon dichtlopen en de laatste kilometer alsnog naar de overwinning kon sprinten.”

Bij de dames ging de zege naar Nele Vermeulen uit Erps-Kwerps. Zij won in 35’40” en net als in Zeebrugge voor Tineke Cherlet uit Wortegem-Petegem, maar oorspronkelijk uit Brugge. De Wevelgemse Lies Deruddere, alom bekend in het criterium, finishte als derde.

Er was ook nog een wedstrijd voor kinderen, gewonnen door Tom Debusschere uit Oostkamp bij de jongens en Isaura Depuydt uit Deinze bij de meisjes.

Wie nog wenst deel te nemen aan het criterium kan nog. Je moet aan minstens drie loopwedstrijden van de negen meedoen om in het klassement voor te komen. De derde wedstrijd van het Loopcriterium van de Kust heeft maandag 15 juli om 19.30 uur plaats in Nieuwpoort. Woensdag 17 juli om 20.00 uur is Koksijde aan de beurt.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier