Benny Fischer gelooft in nieuw PR in marathon van Enschede

Redactie KW

Benny Fischer (AVMO) loopt op 22 april de marathon van Enschede in Nederland. De 34-jarige Oostendenaar bekeerde zich pas in 2012 van het zaalvoetbal tot de atletiek. Toch liep hij al vijf marathons, met 2u27’17” in 2016 als zijn snelste chrono. Hij gaat weer voor een duik onder 2u30′ en sluit een nieuw persoonlijk record niet uit.

“Ik werk voltijds als bediende bij Cools Solutions. Toch heb ik er veel voor over om mij sportief te verbeteren”, begint Benny Fischer. “Ik kan op weken van 150 trainingskilometers terugblikken. Deze maand bouwde ik wel af en ik laste zelfs een rustdag in. Veel trainen is één zaak, maar een marathonloper moet op de dag van de waarheid ook fris zijn. Dat miste ik vorig jaar in Eindhoven. Toen bleef het ondanks meer trainingskilometers dan ooit bij 2u27’53”.”

Daarmee kwam de Oostendenaar wel in de buurt van zijn record. “Inderdaad. Slechts drie West-Vlamingen liepen in 2017 sneller, maar er zat nog meer in. Dat stemde me tot nadenken en ik gooide het over een andere boeg. Voortaan gaat de aandacht veeleer naar kwaliteit uit dan naar kwantiteit. Ik bleef bij Molenland, maar ruilde trainer Stijn Fincioen in voor Danny Vandeputte. Laatstgenoemde is de man achter de Yellow Armada met nationaal kampioen op de 5.000 meter Cedric Vandeputte en Nina Lauwaert, derde van het BK-cross, als meest bekende namen. Zij zijn bijna allen afkomstig uit het Oost-Vlaamse Hamme en omstreken en trainen dan ook vooral in die regio.”

“Danny pakt momenteel uit met een groepsstage in de Portugese Algarve. Dat past echter niet in mijn marathonvoorbereiding. Ik bleef thuis en trainde vaak alleen, maar dat kan mij niet afremmen. Echtgenote Brett Costenoble steunt me door dik en dun. Zij is samen met mijn vader, Willy Fischer, mijn grootste supporter.”

Benny vertrekt de dag voor de marathon, op zaterdag 21 april, al richting Enschede. “We overnachten in een hotel. Kwestie van tijdig te herstellen van de vermoeiende verplaatsing. De marathon van Rotterdam spreekt bij het publiek meer tot de verbeelding. Die vond afgelopen zondag zonder mij plaats. Tempomakers worden er voorzien voor mannen die onder 2u20′ duiken en bij voorkeur onder 2u10′. Wie mikt op een chrono tussen 2u25′ en 2u30′ dreigt er in een grote leegte te lopen. Ook in Enschede zijn er geen tempomakers voorzien voor mannen van mijn kaliber. Ik mocht zelf een haas inzetten, maar vond er geen. In Enschede nemen er meer mannen van mijn niveau deel dan in Rotterdam. Bovendien starten de halve marathonlopers er voor het eerst samen met die van de dubbele afstand. Dat verzekert mij minstens tot halfweg van gezelschap”, besluit de gemotiveerde atleet van AV Molenland. (HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.